Χούμπελ: Κάνετε παράπονα για να πιέζετε τους διαιτητές

Χούμπελ: Κάνετε παράπονα για να πιέζετε τους διαιτητές

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκαν από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της διοίκησης Γραμμένου. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, που όρισε η FIFA στην ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Η βία δεν είναι αποδεκτή κατά κανέναν τρόπο. Πρέπει να έχουμε τελικό Κυπέλλου με θεατές. Γιατί δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν οι φίλαθλοι και των δύο αντιπάλων στο γήπεδο; Γιατί να υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί απ’ ό,τι φίλαθλοι. Περισσότεροι από τη Λωρίδα της Γάζας! Η βία δεν επιτρέπεται. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους. Μιλάω ενώπιον της κοιτίδας της δημοκρατίας, θα πρέπει να είστε υπόδειγμα. Δώστε μας την ευκαιρία να συνεργαστούμε, να σεβόμαστε τα βασικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να υπάρχει αλληλεγγύη. Πρέπει να συνεργαζόμαστε. Πριν από 15 χρόνια ήσασταν μία από τις κορυφαίες ομάδες, ακόμα είστε. Ησασταν πρωταθλητές Ευρώπης. Αλλά σας παρακαλώ να το κάνετε με τον ίδιο τρόπο, τηρώντας τα διεθνή πρότυπα. Θέλω επίσης να αναφερθώ στη διαιτησία. Οποτε ερχόμαστε εδώ, οι ομάδες παραπονιούνται. Αν η ομάδα σας κερδίζει 5-0, πρέπει να κερδίζει 7-0. Δίνεται πέναλτι στο 67ο λεπτό. Αυτά τα συνεχή παράπονα έχουμε την αίσθηση ότι τα χρησιμοποιείτε για να ασκείτε πίεση στους διαιτητές. Στην Ισπανία η προστασία είναι τεράστια στους διαιτητές. Δεν θα πάρουμε τα ηνία για να σας πούμε τι θα κάνετε. Ο ρόλος μας είναι να υπάρξει μία καλή γενιά Ελλήνων διαιτητών. Και οι ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη, όπως οι Ελληνες. Εκβιασμοί, απειλές, επιρροές δεν επιτρέπονται επ’ ουδενί. Αυτό είναι κάτι που δεν θα γίνει ανεκτό από τα διεθνή ποδοσφαιρικά όργανα».

Οσον αφορά την ψηφοφορία για τον διοικητικό απολογισμό καταμετρήθηκαν 56 «ναι» ανάμεσα στα οποία αυτά των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Επίσης, υπέρ της έγκρισης του απολογισμού ψήφισαν Ενώσεις όπως η ΕΠΣ Τρικάλων, η ΕΠΣ Κεφαλονιάς και όλες οι ΕΠΣ της Κρήτης που δεν ήταν φίλα προσκείμενες στη διοίκηση του Γραμμένου. Καταψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό ο Ολυμπιακός, η ΑΕΛ, η ΕΠΣ Πειραιά, η ΕΠΣ Εύβοιας και η ΕΠΣ Κέρκυρας. Παρούσα δήλωσε η ΕΠΣ Λακωνίας, ενώ υπήρξαν και επτά απουσίες των ΠΑΕ Αρη, Παναιτωλικού, Λαμίας, ΟΦΗ, Πανιωνίου, ΕΠΣ Ηλείας και ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Εξίσου εύκολα πέρασε από έγκριση και ο οικονομικός απολογισμός της ΕΠΟ με 59 «ναι», 4 «όχι» και ένα «παρών». Ο Ευ. Γραμμένος είναι από χθες ο πρώτος έμμισθος πρόεδρος της ΕΠΟ με μισθό 5.000 ευρώ τον μήνα καθαρά, έπειτα από απόφαση της Γ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή