«Φλερτάρουν» με μετάλλια οι ιστιοπλόοι μας

«Φλερτάρουν» με μετάλλια οι ιστιοπλόοι μας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους ανέμους να έχουν στήσει ένα πρωτόγνωρο, για την εποχή, σκηνικό δύο ιστιοπλόοι μας διεκδικούν μετάλλια στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα όπεν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της κατηγορίας Laser Radial νέων. Στη διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου αγωνίζονται 375 αθλητές και αθλήτριες από 34 χώρες.

Για αύριο, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, έχουν προγραμματιστεί οι τελευταίες ιστιοδρομίες, και ο Αιμίλιος Μόνος με τον Ιάσωνα Κεφαλλονίτη έχουν τις δυνατότητες να προσθέσουν μετάλλια στις συλλογές τους. Ο Αιμίλιος Μόνος βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Η διαφορά του, όμως, με τους προπορευόμενους είναι ελάχιστη. και, εάν διεξαχθούν οι αυριανές κούρσες, μπορεί να κατακτήσει (μαθηματικά) ακόμα και την πρώτη θέση. Ένα μετάλλιο στην κατηγορία των -17 ετών διεκδικεί ο Ιάσων Κεφαλλονίτης, ο οποίος είναι 4ος στην κατηγορία του και 16ος στη γενική. Πρώτος στη γενική είναι ο Γάλλος Σοφιάν Καρίμ με 15 β.π.

Στα κορίτσια «πλώρη» για το χρυσό έχει χαράξει η Κύπρια Μαριλένα Μακρή με 19 β.π.. Από τις Ελληνίδες στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Μελίνα Γκάρη (35η με 120 β.π.). «Ο Όμιλος μας καταβάλει όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες για την καλύτερη φιλοξενία και η καλύτερη ανταμοιβή μας είναι τα μόνο θετικά σχόλια των αθλητών και των εκπροσωπών των ξένων αποστολών», δήλωσε στην «Κ» ο Γιώργος Χριστόπουλος, πρόεδρος του διοργανωτή ομίλου.

Πολλά προβλήματα στη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και η έντασή τους δεν είναι ικανοποιητική για ιστιοπλοΐα. Παρόλα αυτά, οι επιτροπές καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να «εκμεταλλευτούν» τον λιγοστό αέρα, και να «βγουν» οι κούρσες. Οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας χαρακτήρισαν πρωτόγνωρες τις συνθήκες, γι΄ αυτή την εποχή, στον Σαρωνικό. «Δεν περιμέναμε αυτή την εποχή να βρούμε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Από τους προπονητές, τους συνοδούς κλπ δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό παράπονο σε ό,τι αφορά την οργάνωση στεριάς και τη διεξαγωγή των αγώνων. Απόδειξη αποτελεί ο πολύ μικρός αριθμός των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί μεταξύ των αθλητών», δήλωσε ο Υπεύθυνος των Αγώνων Θανάσης Παπαντωνίου.

Για αύριο έχουν προγραμματιστεί τρεις ιστιοδρομίες σε κάθε στόλο. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των μεταλλίων και η Τελετή Λήξης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή