Κόουλμαν και Λάιλς μπαίνουν στα… παπούτσια του Μπολτ

Κόουλμαν και Λάιλς μπαίνουν στα… παπούτσια του Μπολτ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε με την αποχώρησή του ο Μπολτ από τον στίβο φιλοδοξούν να καλύψουν νέα αστέρια των ανδρικών σπριντ, με τους Κόουλμαν και Λάιλς να αφήνουν σοβαρές υποσχέσεις για ρεκόρ, σχεδόν έναν χρόνο πριν από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της μετά Μπολτ εποχής, στο Τόκιο το 2020.

Η διεθνής ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού, η IAAF, δέχθηκε σοβαρό πλήγμα με την αποχώρηση του Γιουσέιν Μπολτ από τα σπριντ, καθώς ο Τζαμαϊκανός δεν ήταν μόνον κορυφαίος αθλητής που δεν είχε συλληφθεί ποτέ ντοπαρισμένος, αλλά και αληθινός μαγνήτης των δημοσίων σχέσεων, σόουμαν, που είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει διάδοχο.

Αμφισβητήσεις

Τουλάχιστον όμως σε καθαρά αθλητικό επίπεδο, αρχίζουν πλέον να ανατέλλουν τα αστέρια που είναι πιθανό να αμφισβητήσουν τις επιδόσεις του και να στρέψουν ξανά το φίλαθλο κοινό στα σπριντ, ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που έρχονται μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι.

O Αμερικανός Κρίστιαν Κόουλμαν, αργυρός στο Παγκόσμιο του 2017 στα 100 μέτρα, δείχνει φέτος ικανός να καταρρίψει το ατομικό του ρεκόρ από πέρυσι, τα 9.79 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας το προπερασμένο Σαββατοκύριακο στο Πάλο Αλτο των ΗΠΑ χρόνο 9.81.

Με τη φετινή προολυμπιακή σεζόν ιδιαιτέρως μακρά, λόγω του ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λαμβάνει χώρα στο Κατάρ από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, ο Κόουλμαν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης του ρεκόρ του, καθώς, ώριμος πια στα 23 του και με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, μπορεί να πλησιάσει το θρυλικό 9.58 του Μπολτ, επίδοση που σε ένα μήνα κλείνει τα 10 χρόνια στα βιβλία των παγκόσμιων ρεκόρ.

Από κοντά έρχεται και ο συμπατριώτης του Κόουλμαν, ο σχεδόν 22χρονος Νόα Λάιλς, που μπορεί να έχει το διόλου ευκαταφρόνητο φέτος 9.86 στα 100 μέτρα εδώ και ενάμιση μήνα χωρίς να το έχει βελτιώσει, όμως στα 200 μέτρα πετάει από το καλό στο καλύτερο, «γράφοντας» επίδοση 19.50 δεύτερα στη Σαγκάη την περασμένη Παρασκευή. Μήπως αρχίζει να τρέμει το –επίσης 10χρονο– 19.19 του Μπολτ;

Υπάρχει επίσης ο Νιγηριανός Ντιβάιν Οντουντούρου, με 9.86 στα 100 μέτρα και 19.73 στα 200. Η σεζόν θα έχει πολύ ενδιαφέρον…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή