Απόσχιση μελετά η Αργεντινή

Απόσχιση μελετά η Αργεντινή

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κόντρα του Λιονέλ Μέσι και της αργεντίνικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (AFA) με την ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες, ξεκινώντας από την παραίτηση της Αργεντινής από τη συνδιοργάνωση του επόμενου Κόπα Αμέρικα και φθάνοντας στη συμμετοχή της «αλμπισελέστε» σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Μετά τον χαμένο ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα με τη Βραζιλία, ο Μέσι δήλωσε ότι η «Βραζιλία βρίσκεται πίσω από όλα», οι διαιτητές λαμβάνουν αισχρές αποφάσεις και η CONMEBOL είναι διεφθαρμένη – δηλώσεις που ούτε η AFA ούτε ο Μέσι αποσύρουν, αλλά ούτε η συνομοσπονδία ξεχνά. Η απόφαση των δύο πλευρών να συνεχίσουν την κόντρα ανυποχώρητες οδηγεί, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Αργεντινή, στο σοβαρό ενδεχόμενο να αποσυρθεί η χώρα από τη συνδιοργάνωση του Κόπα Αμέρικα του 2020 και να το αναλάβει εξ ολοκλήρου η Κολομβία, κάτι για το οποίο η CONMEBOL φέρεται να συζητάει ήδη με τους Κολομβιανούς.

Το πράγμα όμως «χοντραίνει» κι άλλο. Η CONMEBOL έχει ανοίξει πειθαρχική έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του Μέσι, και δύσκολα θα δείξει επιείκεια… Σύμφωνα με τη δημοφιλή εφημερίδα Clarin του Μπουένος Αϊρες, «εάν η CONMEBOL τιμωρήσει τον Μέσι με διετή αποκλεισμό, η AFA θα εξετάσει την πιθανότητα αποχώρησης από τον νοτιοαμερικανικό οργανισμό και το Κόπα Αμέρικα του 2020, και θα αγωνιστεί στο πλαίσιο της UEFA».

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα, με την UEFA να σπεύδει να διαψεύσει ότι θα καλούσε ποτέ την Αργεντινή να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της, προσθέτοντας πάντως πως «η Αργεντινή μπορεί να προσκληθεί να παρακολουθήσει διοργάνωση της UEFA στο πλαίσιο της φιλίας και της συναδελφικότητας».

Τα αργεντίνικα μέσα όμως προέβησαν σε νέες αποκαλύψεις. Η ιστοσελίδα Doble Amarilla δίνει λεπτομερή περιγραφή των προσκλήσεων που απηύθυνε ο ίδιος ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν: «Η UEFA έχει καλέσει ήδη τρεις φορές την Αργεντινή στο Nations League, την πρώτη μαζί με τη Βραζιλία για το 2018, μετά με όλη την CONMEBOL για κοινό τουρνουά, και τέλος τον περασμένο Φεβρουάριο, μόνο την Αργεντινή για το Nations League του 2020-2021. Στο μπαρ του ξενοδοχείου Parco dei Principi της Ρώμης συναντήθηκαν ανεπισήμως τον Φεβρουάριο ο κ. Σέφεριν με τον πρόεδρο της AFA Κλάουδιο Τάπια συζητώντας τη συμμετοχή της Αργεντινής στο επόμενο Nations League», έγραψε το αργεντίνικο σάιτ: «Πλέον η AFA μελετά την ιδέα αυτή, ενώ υπάρχει και οικονομική στήριξη» από μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών που «ύψωσε τον αντίχειρά της». Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που έχει συμβόλαιο με τον Μέσι έως το τέλος της καριέρας του και του αποφέρει περί τα 24 εκατ. δολάρια κατ’ έτος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή