Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Σε ρυθμούς προσαρμογής

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Σε ρυθμούς προσαρμογής

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εθνική ανδρών πόλο να δίνει ένα δυναμικό «παρών», την αντίστοιχη ομάδα των γυναικών να εμφανίζεται κατώτερη της ιστορίας της και τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης να βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου άρχισε στην Γκουανγκζού (Ν. Κορέα) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του υγρού στίβου. Σήμερα οι γυναίκες παίζουν με την Κούβα, ενώ ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει στους αγώνες της καλλιτεχνικής κολύμβησης και στα 5 χλμ. ανοικτού νερού.

Η εθνική ομάδα γυναικών στο πρώτο παιχνίδι της στη φάση των ομίλων έχασε από την Ισπανία με 4-14. Σήμερα αντιμετωπίζει την Κούβα, μία ομάδα στα «μέτρα» των κοριτσιών του Γιώργου Μορφέση. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι άνδρες έκαναν ποδαρικό με το… δεξί. Υπερίσχυσαν της Ν. Κορέας με το εντυπωσιακό σκορ 26-3. Αύριο θα αντιμετωπίσουν το Μαυροβούνιο.

Στη συγχρονισμένη κολύμβηση η εθνική ομάδα διεκδικεί σήμερα (14.00) μία καλή θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος. Οι πρωταθλήτριές μας προκρίθηκαν στον τελικό ως 8ες. Η ομάδα αποτελείται από τις Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Βιολέτα Ζουζούνη, Αναστασία Κουτσελίνη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ελένη Φραγκάκη, Γεωργία Βασιλοπούλου και Μαρία Καραπαναγιώτου. Επίσης, οι Πλατανιώτη – Παπάζογλου θα πάρουν μέρος και στο προκριματικό του ντουέτου (ελεύθερο). Στο τεχνικό οι δύο αθλήτριες ήρθαν 9ες, ενώ η Πλατανιώτη πλασαρίστηκε 7η στο τεχνικό του σόλο.

Στα 10 χλμ. ανοικτού νερού, η Κέλλυ Αραούζου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με την 37η θέση (2:00:30.00). Η πρωταθλήτριά μας αύριο θα πάρει μέρος στα 5.000 μ. Σήμερα στα 10 χλμ. αγωνίζεται ο Θανάσης Κυνηγάκης.

Ο Νικόλαος Μόλβαλης και ο Αθανάσιος Τσιρίκος έμειναν στη 14η θέση στον  τελικό των 10 μ. σταθερού βατήρα συγχρονισμένων καταδύσεων (332,64 βαθμοί). Εχασαν την πρόκριση για μόλις τέσσερις βαθμούς. «Οι καταδύσεις πρέπει να έχουν την έδρα τους. Υπάρχει πολύ υλικό από πίσω και χάνεται. Υποσχόμαστε να βγάλουμε κι άλλον Συρανίδη κι άλλον Μπίμη, αρκεί να μας παρέχουν τις προϋποθέσεις να δουλέψουμε», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Φυρίγος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή