Ποδόσφαιρο: Κάθε αρχή και δύσκολη

Ποδόσφαιρο: Κάθε αρχή και δύσκολη

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νίκη και δύο ισοπαλίες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων που ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή τους πορεία αυτή την εβδομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ.

Συγκομιδή που ναι μεν διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης και τις τρεις, παρ’ όλα αυτά όμως κράτησε την Ελλάδα στη 16η θέση της γενικής βαθμολογίας της UEFA, με τη διαφορά μάλιστα από τη 15η Κύπρο να αυξάνεται στις 1.400 μονάδες.

Ο Ατρόμητος είναι εκείνος που μπορεί από τώρα να κάνει τους υπολογισμούς του για την επόμενη φάση, καθώς με την εκτός έδρας νίκη του με 2-1 επί της Ντουναΐσκα Στρέντα, κρατά γερά στα χέρια του το εισιτήριο. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εξαργύρωσε την εμπειρία που έχει αποκτήσει με τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να φτάσει αρκετά μακριά στη φετινή του πορεία. Εφόσον οι «Περιστεριώτες» σφραγίσουν το εισιτήριο στην έδρα τους την Πέμπτη, θα βρουν απέναντί τους στον Γ΄ προκριματικό τον νικητή του ζευγαριού Λέγκια Βαρσοβίας – Κουόπιο. Οι Πολωνοί είναι το φαβορί και έχουν προβάδισμα πρόκρισης μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στους Φινλανδούς.

Αντίθετα με τον Ατρόμητο, ο Αρης πλήρωσε τη μακρά απουσία του από αντίστοιχα ραντεβού. Στο γεμάτο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι από την ΑΕ Λεμεσού, όμως ούτε ο κόσμος ούτε το πάθος που έβγαλαν, βοήθησαν ώστε να μπει η μπάλα στα δίχτυα με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος. Είναι δεδομένο ότι τίποτα δεν έχει χαθεί, όμως ο Αρης θα πρέπει στην Κύπρο να κάνει αυτό που δεν κατάφερε την Πέμπτη στο σπίτι του: να πετύχει γκολ. Η επόμενη πρόκληση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα περάσει από τη Νορβηγία ή Σερβία. Μόλντε και Τσουκαρίτσκι αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) και η πρόκριση θα κριθεί στο Βελιγράδι.

Πρώτος στον στίβο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μπήκε την περασμένη Τρίτη ο Ολυμπιακός. Παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε λίγες μέρες στο «Καραϊσκάκη». Το 0-0 είναι αποτέλεσμα που δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως την ανωτερότητά του απέναντι στους Τσέχους θα πρέπει να τη δείξει και στην πράξη, κάτι που δεν έκανε στο πρώτο ματς. Ο δρόμος της πρόκρισης οδηγεί τους «ερυθρόλευκους» πάνω στην τουρκική Μπασακσεχίρ στον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτός του αποκλεισμού στην Αντβέρπ στον αντίστοιχο γύρο του Γιουρόπα.

Από κει και πέρα, όσον αφορά την ελληνική βαθμολογία στην UEFA, τα πράγματα είναι οριακά, καθώς οι ομάδες της Κύπρου, την οποία κυνηγάμε, είχαν θετικό απολογισμό. 

Βέβαια, ακόμα δεν έχουν μπει στην εξίσωση ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, όμως αν η Ελλάδα δεν ανέβει τουλάχιστον μία θέση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο τη μεθεπόμενη χρονιά. Δηλαδή, το 2021-2022 θα έχει μόλις μία ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τρεις στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ 2 και καμία στο Γιουρόπα Λιγκ 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή