Ο Τζον φαν Σιπ, νέος ομοσπονδιακός τεχνικός

Ο Τζον φαν Σιπ, νέος ομοσπονδιακός τεχνικός

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λύση του Ολλανδού Τζον φαν Σιπ κατέληξε η ΕΠΟ για τη θέση του προπονητή της Εθνικής ανδρών, που είναι ουσιαστικά κενή μετά την απόφαση να διακοπεί η συνεργασία με τον Αγγελο Αναστασιάδη, έπειτα από τα άτυχη αποτελέσματα του περασμένου Ιουνίου (με Ιταλία και Αρμενία) και την κρίση που ξέσπασε εντός της ομάδας, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Μαζί με τον Φαν Σιπ η ΕΠΟ θα προσλάβει δύο τεχνικούς διευθυντές. Τον Τάκη Φύσσα, που εργάζεται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και υπήρξε τεχνικός διευθυντής στην ΕΠΟ επί Σάντος, και τον επίσης πρώην διεθνή Κώστα Κωνσταντινίδη.

Η απόφαση της πρόσληψής τους θα ληφθεί τυπικά κατά την αυριανή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας, παράλληλα με τη λύση της συνεργασίας με τους Αγγελο Αναστασιάδη, Αγγελο Μπασινά (τεχνικό διευθυντή) και Στέλιο Γιαννακόπουλο (βοηθό προπονητή). Επίσης θα λυθούν οι συμβάσεις και με τους υπόλοιπους συνεργάτες του Αναστασιάδη.

Ο Φαν Σιπ αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδα στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Ο 55χρονος Ολλανδός, μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα, έγινε προπονητής στα τμήματα υποδομής του Αγιαξ και αργότερα ανέλαβε την Τβέντε. Για τέσσερα χρόνια υπήρξε βοηθός προπονητή στην Εθνική Ολλανδίας, ενώ στη συνέχεια απέκτησε διαφορετικές παραστάσεις και εμπειρία από τις Μέλμπουρν Χαρτ, Τσίβας Γουαδαλαχάρα και Μέλμπουρν Σίτι και Τσβόλε.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για πάνω από δέκα χρόνια στον Αγιαξ πραγματοποιώντας περισσότερες από 270 εμφανίσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια τα πέρασε στην Ιταλία με τη φανέλα της Τζένοα. Με την Εθνική Ολλανδίας, ο πάλαι ποτέ εξτρέμ αγωνίστηκε σε 41 αγώνες και σκόραρε δύο φορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή