Ανώτερος και αποτελεσματικός

Ανώτερος και αποτελεσματικός

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα προς τα αστέρια έγινε. Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το άγχος σε θρίαμβο και «σκορπίζοντας» με 4-0 τη Βικτόρια Πλζεν πήρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπασακσεχίρ. Επρεπε να περάσουν τα πρώτα 45 λεπτά για να αποδείξει στο χορτάρι ο Ολυμπιακός το πόσο καλύτερη ομάδα είναι από τους Τσέχους. Μια κεφαλιά του Γκιγιέρμε στο 51΄ ήταν αρκετή για να λύσει τον γόρδιο δεσμό της αμυντικής διάταξης της Βικτόρια, να διώξει το άγχος και μετά να έρθει το ξέσπασμα που χρειάζονταν οι «ερυθρόλευκοι», όχι μόνο για να πάρουν την πρόκριση, αλλά και να στείλουν το μήνυμά τους στην επόμενη φιλόδοξη αντίπαλό τους.

Ο Ολυμπιακός θέλησε στο ξεκίνημα του χθεσινού αγώνα να εκμεταλλευθεί την ώθηση που του δίνουν το «σπίτι» του και ο κόσμος του και να αιφνιδιάσει τη Βικτόρια. Ο Πέδρο Μαρτίνς, δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα στην Τσεχία, την προηγούμενη εβδομάδα. Μοναδική διαφοροποίηση ήταν η παρουσία του Μεριά, αντί του τραυματία Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό, είχαν δοκάρι, όταν η μπάλα έπειτα από κόρνερ του Τσιμίκα κόντραρε στον Γκιγιέρμε και πήρε τροχιά προς την εστία του Χρούτσκα. Ο Τσέχος γκολκίπερ είπε «όχι» λίγο αργότερα σε κεφαλιά του Γκερέρο, ενώ το ίδιο έπραξε λίγα λεπτά μετά σε σουτ του Μασούρα.

Κάπου εδώ, όμως, ο αρχικός ενθουσιασμός έδωσε τη θέση του στο άγχος, ενώ παράλληλα η Βικτόρια πήρε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε και εκείνη με τη σειρά της τους «ερυθρόλευκους». 

Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες στο μηδέν και ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν στα επόμενα 45 λεπτά να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα άναβε τη σπίθα της πρόκρισης.

Τελικά, η λύση ήρθε από μια στατική φάση. Στο 51ο λεπτό, ο Βαλμπουενά, που χθες ήταν ο ηγέτης τον οποίο ήθελε ο Ολυμπιακός, εκτέλεσε κόρνερ και ο κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» στα δύο ματς, Γκιγιέρμε, με κεφαλιά νίκησε τον Χρούτσκα, έκανε το 1-0 και ταυτόχρονα άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο.

Από εκεί και πέρα, το ξέσπασμα για τον Ολυμπιακό ήταν θέμα χρόνου. Ο Γκερέρο με εξαιρετική προσπάθεια έκανε το 2-0 στο 69ο λεπτό, το 3-0 έγινε στο 73ο με αυτογκόλ του Ρέζνικ, ενώ ο Σεμέδο σφράγισε στο 82ο λεπτό τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού.

Με τη λήξη, ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε ότι κλειδί της νίκης ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι και πρόσθεσε ότι εξίσου σημαντική ήταν και η βοήθεια του κόσμου. «Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, καθώς πετύχαμε μια πολύ όμορφη νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε (85΄ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66΄ Καμαρά), Γκερέρο (80΄ Ελ Αραμπί).

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Χρούτσκα, Ρέζνικ, Περνίκα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Κάλβαχ (79΄ Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι, Καγιάμπα (55΄ Κόβαρικ), Κόπιτς, Μίχαλικ (74΄ Χόρι), Κρμέντσικ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή