Εφικτός στόχος το μετάλλιο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυτονόητη ευχή για υγεία σε όλους τους παίκτες, η δεδομένη «δίψα» διάκρισης που φθάνει μέχρι τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου και οι ευχαριστίες στους παίκτες που κέρδισαν την πρόκριση στα γήπεδα της Κίνας αλλά δεν θα παίξουν στην τελική φάση κυριάρχησαν στην επίσημη παρουσίαση της Εθνικής Ανδρών, ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας (31/8-15/9).

Εθνική ομάδα με πληρότητα, ποιότητα, λάμψη, αλλά και ταπεινότητα για τους στόχους που έχει θέσει στο Μουντομπάσκετ είναι αυτή που παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ, από την ΕΟΚ και την Eurobank, η οποία είναι ο μεγαλύτερος «συμπαίκτης» όλων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων μπάσκετ, τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των αδελφών του, Θανάση και Κώστα, η δήλωση του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ ότι «το πιο τρομερό συναίσθημα είναι να κερδίζεις με την Εθνική», η αγωνία του αρχηγού Γιάννη Μπουρούση για να «βγει μπροστά η Εθνική και να πετύχει», αλλά και η υπογράμμιση της συνύπαρξης των σταρ και των καλών χαρακτήρων, όπως τόνισε ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, ήταν τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων.

Εφικτός στόχος το μετάλλιο-1

Σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Θανάση Σκουρτόπουλο, η Εθνική είναι ένα γκρουπ με μεγάλα ονόματα και εξαιρετικούς χαρακτήρες. 

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξέφρασε τη λύπη του για την αναγκαστική απουσία όσων παικτών βοήθησαν στην πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Πρέπει να τους μνημονεύουμε, γιατί το ελληνικό μπάσκετ θα είναι εκεί χάρη σε αυτούς. Το ελληνικό μπάσκετ έχει υποδομή και είναι καλά θεμελιωμένο. Η συμβολή της Eurobank σε μια προβληματική περίοδο ήταν καταλυτική για το ελληνικό μπάσκετ», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ενώ ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ και εταιρικών επικοινωνιών Μιχάλης Βλασταράκης τόνισε στον χαιρετισμό του ότι η στήριξη των εθνικών ομάδων μπάσκετ από το 2001 είναι το πιο λαμπρό κεφάλαιο χορηγίας του τραπεζικού ομίλου.

«Εχουμε ένα γκρουπ με μεγάλα ονόματα, ποιότητα, αλλά και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Πάμε σε ένα δύσκολο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και η ομάδα μας έχει δείξει ότι ανήκει σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπογράμμισε ότι η περίοδος της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντική για την ομαδικότητα της Εθνικής και την κορύφωση αξιοποίησης των δυνατοτήτων κάθε παίκτη.

«Υπάρχει η αγωνία και το άγχος γιατί πρέπει η ομάδα να βγει μπροστά και να καταφέρουμε κάτι καλό. Βρισκόμαστε την τελευταία δεκαετία εκτός στόχων», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Μπουρούσης, ο «τελευταίος των… Μοϊκανών» από τις προηγούμενες συνθέσεις της ελληνικής ομάδας, ενώ ο Κώστας Σλούκας τόνισε ότι μια διάκριση με την Εθνική λείπει από το πλούσιο συλλογικό βιογραφικό του και ότι η επίσημη αγαπημένη θα πρέπει να καταταγεί, τουλάχιστον, στις επτά πρώτες θέσεις του Παγκοσμίου για να εξασφαλίσει απευθείας συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή