Ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας

Ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερα δεν γινόταν… Ηταν μια ιδανική εβδομάδα για τις ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης, καθώς με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, Ολυμπιακός, Αρης και Ατρόμητος πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» σκόρπισαν την περασμένη Τρίτη με 4-0 τη Βικτόρια Πλζεν και συνεχίζουν στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αρης πήρε σπουδαίο διπλό στην Κύπρο με 1-0 επί της Α.Ε. Λεμεσού, ενώ ο Ατρόμητος πέτυχε δεύτερη νίκη (3-2 στο Περιστέρι) κόντρα στην Ντουναΐσκα Στρέντα και αμφότεροι προκρίθηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. 

Παράλληλα θετικό ήταν το πρόσημο και για την Ελλάδα, όσον αφορά την ειδική βαθμολογία της UEFA, καθώς κερδίσαμε 400 πόντους, αλλά από την άλλη η διαφορά με την Κύπρο παρέμεινε. Η Ελλάδα είναι πάντα στη 16η θέση με 22.400 βαθμούς, ενώ η Κύπρος στη 15η με 24.000, καθώς ο Απόλλων Λεμεσού και η ΑΕΚ Λάρνακας πήραν επίσης την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πάντως, οι Κύπριοι συνεχίζουν με μία ομάδα λιγότερη, μετά τον αποκλεισμό της ΑΕ Λεμεσού από τον Αρη. Θυμίζουμε ότι η 15η θέση δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια από τη σεζόν 2021/22 και η 16η τέσσερα.

Η εβδομάδα που ακολουθεί είναι και πάλι «καυτή» για τις ελληνικές ομάδες, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να μπαίνουν και αυτοί στη «μάχη». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει σαφώς την πιο δύσκολη αποστολή από όλους, καθώς υποδέχεται την Τρίτη στην Τούμπα (20.00) τον Αγιαξ που πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, βγάζοντας διαδοχικά εκτός τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους.

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη (7/8, 20.45), έχοντας απέναντί του την ανατέλλουσα δύναμη του τουρκικού ποδοσφαίρου, Μπασακσεχίρ, που έχασε στο νήμα το πρωτάθλημα, έχοντας πάντως πολλά παράπονα για τα όσα συνέβησαν στο καθοριστικό παιχνίδι με την Γκαλατάσαραϊ. Πάντως, ακόμα και έτσι οι… κακές γλώσσες στην Τουρκία τονίζουν ότι απέκτησε τη δύναμή της καθώς βρισκόταν υπό την προστασία του Ερντογάν και του πρώην δημάρχου της Πόλης.

Στο Γιουρόπα Λιγκ για τον 3ο προκριματικό, η ΑΕΚ θα παίξει με την Κραϊόβα στη Ρουμανία (8/8, 19.15) και όλα θα εξαρτηθούν από το αγωνιστικό πρόσωπο που θα παρουσιάσει η Ενωση που είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από την αντίπαλό της. Επίσης, είναι πολύ πιθανό η αναμέτρηση να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγω των επεισοδίων στον αγώνα με τη Χόνβεντ.

Ταξίδι στο… άγνωστο έχει ο Αρης που θα βρει απέναντί του τη Μόλντε (8/8, 20.00). Οι Νορβηγοί είχαν συστηθεί στο ελληνικό κοινό το μακρινό 1999, όταν είχαν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έκτοτε τα ευρωπαϊκά τους ίχνη χάθηκαν. Πάντως, φέτος έχουν εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημά τους και είναι μετά 16 αγώνες στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τέλος, δύσκολη αποστολή έχει ο Ατρόμητος που καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λέγκια Βαρσοβίας. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Πολωνία (8/8, 22.00) με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 14/8 στις 19.00 στο Περιστέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή