ΠΑΟΚ: Μεγαλώνει αλλά θέλει ακόμη χρόνο

ΠΑΟΚ: Μεγαλώνει αλλά θέλει ακόμη χρόνο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πολύ «φτηνά» για τέτοιο επίπεδο γκολ ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχυ της δυσκολίας στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ισόπαλο 2-2 με τον Αγιαξ στην «καυτή» και σχεδόν κατάμεστη Τούμπα δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ολλανδική ομάδα και υποχρεώνει τον ΠΑΟΚ να κυνηγήσει τη νίκη μέσα στο Αμστερνταμ ή να αποσπάσει ισοπαλία από δύο γκολ και πάνω, για να περάσει αυτός στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η εικόνα υπεροχής των Ολλανδών έμοιαζε φυσιολογική υπόθεση, μιας και από το άκουσμα της κλήρωσης αυτοί ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση, αλλά επιβεβαιώθηκε στην πράξη από δύο γκολ-δώρα της ελληνικής άμυνας, που εάν με λίγη παραπάνω τύχη ή προσοχή είχαν αποφευχθεί, σαφώς το τρένο της πρόκρισης θα είχε μπει πάνω σε διαφορετικές ράγες στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Το πρώτο από τα δύο «δώρα» που πήρε ο Αγιαξ ήταν το αυτογκόλ (με κεφαλιά) του Γιαννούλη στο 10΄ και το δεύτερο, κόντρα στη ροή του αγώνα, με καραμπόλα στα πόδια του Χούντελαρ στο 57΄, σε προσπάθεια του Βαρέλα να διώξει απρόσεκτα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ είχε υπογράψει με υπέροχη αντίδραση και εξαιρετικό ποδόσφαιρο μια μεγάλη ανατροπή. Ενώ πλήρωσε με το 0-1 το μουδιασμένο ξεκίνημά του, από το 20΄ έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Αγιαξ και ανέτρεψε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ του Ακπομ στο 32΄ ύστερα από συνδυασμό που ξεκίνησε από την περιοχή του Πασχαλάκη και με μια (σπεσιαλιτέ) κεφαλιά του Μάτος έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Μετά την ψυχρολουσία του 2-2 στο 57΄, η ελληνική ομάδα δεν πίστεψε σε νέα ανατροπή και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Ο Αγιαξ κυριάρχησε, ήλεγξε τον ρυθμό και διατήρησε με άνεση το μεγάλο αήττητο σερί του στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά (79΄ Στοχ), Εσίτι, Καντουρί, Μπίσεσβαρ (73΄ Αουγκούστο), Πέλκας (64΄ Λημνιός), Ακπομ.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Βέλτμανς, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Μαζραουί (83΄ Μάριν), Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ζίγιεχ (82΄ Νέρες), Ντόλμπεργκ (33΄ Χούντελαρ), Τάντιτς.

• Θύμα μεγάλης έκπληξης έπεσε στη Λευκωσία ο ΑΠΟΕΛ, στον αγώνα που αφορά άμεσα τον ΠΑΟΚ, μιας και αν αποκλείσει τον Αγιαξ, θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ τον νικητή αυτού του ζευγαριού. Η Καραμπάκ τον νίκησε 2-1 (95΄ Μερκής – 54΄ Μαντάτοφ, 69΄ Γκουέγε) και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση.

• Παίκτης της τουρκικής Καϊσέρισπορ θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Πέδρο Ενρίκε. Ο ΠΑΟΚ παραχώρησε τον Βραζιλιάνο επιθετικό με αντάλλαγμα 600.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή