Τα «κλειδιά» στον Ιβιτς, προτεραιότητα ο τεχνικός

Τα «κλειδιά» στον Ιβιτς, προτεραιότητα ο τεχνικός

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια του Ιλια Ιβιτς παρέδωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης τα κλειδιά της ΑΕΚ, ξεκινώντας την αναμόρφωσή της από τα πιο ψηλά πατώματα με την επιλογή προπονητή. Ο ρόλος του Σέρβου τεχνικού διευθυντή θα είναι πιο αναβαθμισμένος σε σχέση με την πρώτη του θητεία, πριν από 15 χρόνια.

Τότε είχε μείνει στη σκιά του Φερνάντο Σάντος και του Λορένθο Σέρα Φερέρ, δύο προπονητών με μεγάλη εμπειρία και έντονη προσωπικότητα, που είχαν κυρίαρχο λόγο στον σχεδιασμό της ομάδας. Και αν η συνεργασία του με τον Σάντος κύλησε καλά, οι σχέσεις του με τον Φερέρ ήταν ψυχρές, με συνέπεια να επιλέξει τον δρόμο της εξόδου, τον Φεβρουάριο του 2007.

Δώδεκα χρόνια μετά, ο Ιβιτς καλείται να λάβει άμεσα κρίσιμες αποφάσεις. Κατά την παρουσίασή του στους παίκτες από τον κ. Μελισσανίδη, απέφυγε τα μεγάλα λόγια. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κατάσταση μπορεί να γυρίσει, αλλά παρότι έδειξε ότι πιστεύει στην ποιότητα του ρόστερ, θα προσπαθήσει να βάλει τις δικές του πινελιές με 2-3 γρήγορες κινήσεις την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών. Προτεραιότητά του είναι η πρόσληψη νέου προπονητή, με φαβορί, όχι ακλόνητο όμως, τον Γκουστάβο Πογιέτ. Η επιλογή αναμένεται να γίνει μετά την επιστροφή του από την Τουρκία. Η αποστολή αναχωρεί σήμερα με 22 παίκτες και μοναδικό «κομμένο» τον Αλμπάνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή