Τηλεοπτική εμπλοκή και στην έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2

Τηλεοπτική εμπλοκή και στην έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νεοσύστατη επαγγελματική κατηγορία Σούπερ Λιγκ 2 προχώρησε χθες στην κλήρωση και στον ορισμό ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος (15/9), ωστόσο η έναρξή του τελεί υπό την αίρεση της υπογραφής τηλεοπτικής σύμβασης για τη μετάδοση των αγώνων με την ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια τηλεόραση επανήλθε με πρόταση μείωσης 40%, αντί 60% που ήταν αρχικά, επί του ποσού που προβλεπόταν στη συμφωνία που είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση. Η Ενωση Σούπερ Λιγκ – Φούτμπολ Λιγκ τόνισε: «Εμμένουμε στην από 1η Αυγούστου 2019 επιστολή μας και σε όσα με σαφήνεια αναλύουμε σε αυτή, αναμένοντας από εσάς να μας καλέσετε για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Διευκρινίζουμε, δε, ότι προαπαιτούμενο της έναρξης του πρωταθλήματος είναι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης».

Στην από 1ης Αυγούστου επιστολή της ζητούσε «να υλοποιηθούν οι ειλημμένες αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα πριν τις εθνικές εκλογές και οι οποίες εξακολουθούν να είναι δεσμευτικές για την ΕΡΤ Α.Ε. και την Ενωση μας».

Επίσης, ενημέρωνε πως αν δεν τηρηθούν τα συμφωνημένα, δηλαδή η καταβολή 1,5 εκατ. ευρώ στις τρεις ΠΑΕ που υποβιβάστηκαν από τη SL1 (Απόλλων, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός) και 850.000 ευρώ στις υπόλοιπες ομάδες της SL2, η διεξαγωγή του πρωταθλήματος καθίσταται ανέφικτη. Η πρεμιέρα περιλαμβάνει τους αγώνες: Δόξα Δρ. – Καραϊσκάκης, Απόλλων Π. – Χανιά, Απόλλων Λ. – Κασσιόπη, Απόλλων Σμ. – Εργοτέλης, Παναχαϊκή – ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς – Λεβαδειακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή