Προσγείωση στην… Ελλάδα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει φτερά για ομαλή προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα, από τις τρεις ομάδες που έδωσαν αυτή την εβδομάδα τη μάχη τους για να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι μόνοι που θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους πέρα από τα σύνορα, και μάλιστα στο υψηλό επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίθεση με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που νίκησαν μεν, άγγιξαν την ανατροπή και την πρόκριση, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη δουλειά και γνώρισαν έναν πρόωρο, οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά από την καθιέρωση του Γιουρόπα Λιγκ, η Ελλάδα δεν θα έχει κανέναν εκπρόσωπό της στη φάση των ομίλων.

Τα απόνερα αυτής της αποτυχίας είχαν πνίξει την Ενωση πριν τον αγώνα ρεβάνς με την Τραμπζονσπόρ και παρέσυραν στο διάβα τους τον Μιγκέλ Καρντόσο μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Ακόμα και να έχανε στην Τουρκία, η… διόρθωση είχε ήδη ξεκινήσει, οπότε η νίκη της έδειξε προς αυτή την κατεύθυνση. Ετσι όπως κύλησαν τα πράγματα, ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ είναι στην ουσία ο πιο οδυνηρός. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που ο πρωταθλητής τελειώνει άδοξα από την Ευρώπη, θύμα κατώτερων (θεωρητικά) αντιπάλων. Τις δύο από αυτές, μάλιστα, δεν κατάφερε καν να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να απορροφά σχετικά ήρεμα τους κραδασμούς του αποκλεισμού, δεν αποκλείονται όμως έντονες αναταράξεις εάν βιώσει σύντομα νέο σοκ στο πρωτάθλημα. Ο αποκλεισμός κλείνει την πόρτα των αγορών και ανοίγει αυτή των πωλήσεων. Παίκτες που δεν θεωρούνται βασικοί για τον Φερέιρα, είναι πιθανό να αλλάξουν ομάδα μέχρι τη Δευτέρα.

Η 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ δεν έχει ντέρμπι, όπως δεν είχε και η πρεμιέρα της, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το ρεκόρ προσέλευσης σε πρεμιέρα την τελευταία 12ετία! Αν και το πρωτάθλημα είναι πλέον 14 ομάδων και 7 αγωνιστικών (αντί για 16 και 8 αντίστοιχα), διατέθηκαν 64.529 εισιτήρια, πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας. Πριν δύο χρόνια, για παράδειγμα, κόπηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μόλις 7.248 εισιτήρια, αριθμός απογοητευτικός, κι ας υπήρχε η δικαιολογία ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ έπαιξαν χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας.

Για να είναι η επιστροφή των φιλάθλων πράγματι καλό σημάδι, απαιτείται η ανάλογη συνέχεια σε αυτή την αγωνιστική, που περιλαμβάνει επικίνδυνες εξόδους για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Αρη σε Λάρισα, Τρίπολη και Βόλο αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα είναι γηπεδούχοι κόντρα σε Πανιώνιο και ΟΦΗ, ενώ η αγωνιστική περιλαμβάνει τη νέα εκτός έδρας δοκιμασία της Ξάνθης στο Αγρίνιο και την αναμέτρηση Λαμία – Ατρόμητος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (2η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.00 Παναιτωλικός – Ξάνθη (ΕΡΤ), 19.15 Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (Novasports), 21.30 Βόλος –  Αρης (Novasports). ΚΥΡΙΑΚΗ: 19.00 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος (PAOK TV), 19.15 Λάρισα – Ολυμπιακός (Novasports), 20.00 Λαμία – Ατρόμητος, 21.30 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ (Novasports). Η βαθμολογία (1 αγων.): Βόλος 3, Ξάνθη 3, ΠΑΟΚ 3, Ολυμπιακός 3, Αρης 1, Ατρόμητος 1, Λαμία 1, Λάρισα 1, ΟΦΗ 1, Παναθηναϊκός 1, ΑΕΚ 0, Παναιτωλικός 0, Αστέρας Τρ. 0, Πανιώνιος -6 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει -6 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή