Δικαιοσύνη στα εισιτήρια από UEFA

Δικαιοσύνη στα εισιτήρια από UEFA

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταβάνι στις τιμές εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους οπαδούς στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ έβαλε με απόφασή της η UEFA, απαντώντας στα έντονα διαβήματα οπαδών για υπερβολικές χρεώσεις από γηπεδούχους.

Οπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, αποφάσισε την επιβολή ορίου 70 ευρώ ανά εισιτήριο αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και 45 ευρώ για τους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ για τους εκάστοτε φιλοξενούμενους φιλάθλους, ενώ εξακολουθεί να ισχύει και ο κανονισμός της ισότητας των τιμών για τους φιλοξενούμενους οπαδούς με τις τιμές για αντίστοιχες θέσεις στις κερκίδες των γηπεδούχων.

Οι τιμές που ορίστηκαν ως οροφή για τα εισιτήρια των φιλοξενουμένων αντιστοιχούν στο κατώτερο επίπεδο εισιτηρίων για τους τελικούς των δύο κύριων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. Η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή, δηλαδή από την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ σε 10 ημέρες.

«Οι φίλαθλοι είναι η πνοή του αθλήματος και όσοι ακολουθούν την ομάδα τους εκτός έδρας πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εισιτήρια με λογικές τιμές», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν. «Θέτοντας όριο στις τιμές των εισιτηρίων διασφαλίζουμε ότι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί μπορούν να πηγαίνουν στους εκτός έδρας αγώνες», πρόσθεσε ο Σλοβένος παράγοντας.

Υπάρχει ένας υπόγειος πόλεμος μεταξύ Βορρά και Νότου στην Ευρώπη για το θέμα αυτό, με τους αγγλικούς και τους γερμανικούς συλλόγους να διαμαρτύρονται για τις υψηλές χρεώσεις των ισπανικών ομάδων στους φιλοξενούμενους οπαδούς, όπως τα 100 ευρώ που χρέωσε η Μπαρτσελόνα τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η απάντηση των αγγλικών συλλόγων ήταν η αντίστοιχη υπερχρέωση των Ισπανών οπαδών στο Ολντ Τράφορντ και το Ανφιλντ, με τα έξτρα έσοδα να πηγαίνουν για τη μείωση του κόστους που επωμίστηκαν οι Αγγλοι που ταξίδεψαν στην Ισπανία. Πλέον, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία φαίνεται να έχει ακούσει τα γερμανοαγγλικά παράπονα για τους Ισπανούς και τους Ιταλούς και να έχει φτάσει σε σχετική συμφωνία και με τους συλλόγους στη Μεσόγειο, που επέτρεψε την επιβολή ορίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή