ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν στην Ευρώπη τους χειμωνιάτικους μήνες, δεν μπορεί παρά να αισθανόμαστε όλοι ευχάριστα. Βέβαια, επειδή η στήλη τυπώνεται νωρίς, δεν μπορεί να συμπεριλάβει και τον Ολυμπιακό, γιατί δεν ήσαν γνωστά τα χθεσινά αποτελέσματα.

Υπήρξαν χρονιές που όπως πήγαμε, ήλθαμε και μείναμε απλώς με την πικρή γεύση κάποιων αδικαίωτων προσδοκιών. Βέβαια, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι θεμελιώσαμε την έκτη θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Ετσι, τώρα δεν περιμένουμε απλώς καλή συμμετοχή και αξιοπρεπείς εμφανίσεις, αλλά διακρίσεις με σημασία και ουσία. Ο Παναθηναϊκός ασφαλώς έδειξε τον δρόμο, που τον βάδισε με σύνεση, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, και περιμένει ήρεμος την κλήρωση.

Φυσικά και η ΑΕΚ τα πήγε καλά, όπως και ο ΠΑΟΚ, που έχει σήμερα τη διαδικαστικού χαρακτήρα ρεβάνς εκτός έδρας. Είναι αξιόλογο και το ΟΥΕΦΑ, στο οποίο μετέχουν πολύ μεγάλες ομάδες και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποιες από αυτές αντίπαλες των δικών μας.

Ελκυστικότερα είναι αναμφίβολα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, γιατί εκ των πραγμάτων θα κληρωθεί με ομάδες πολύ γνωστές και με σταδιοδρομία επιτυχή στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ενας ακόμη όμιλος τον περιμένει, μαζί με πολλά λεφτά.

Μελαγχολούν στη σκέψη οι Ολυμπιακοί, επειδή δεν μπόρεσαν να προκριθούν και αυτοί στον επόμενο όμιλο. Στάθηκαν μεταξύ άλλων άτυχοι, αλλά υπάρχουν και οι αιτίες που δεν τους επέτρεψαν να είναι σε όλα τα παιχνίδια σύμφωνα με τις περιστάσεις.

Εκείνο που μετράει είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτόν τον χειμώνα δίνει ένα εντυπωσιακό παρών στη Γηραιά και θα προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για θετικούς σχολιασμούς.

Είναι σε θέση όλοι οι εκπρόσωποί μας να σημειώσουν επιτυχίες, αρκεί βέβαια να πιστεύουν πάνω απ’ όλα σ’ αυτές. Τα μέχρι στιγμής καλά αποτελέσματα οπλίζουν με αυτοπεποίθηση τους παίκτες.

Πρέπει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή του άγχους και του δέους μπροστά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Είναι εύκολο το έμπειρο μάτι να διαπιστώσει ότι οι ομάδες μας αγωνίζονται με θάρρος και διεκδικούν με πάθος τις διακρίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή