Βόλεϊ: Κακό ξεκίνημα της Εθνικής

Βόλεϊ: Κακό ξεκίνημα της Εθνικής

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το… αριστερό ξεκίνησε η προσπάθεια της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών στα παιχνίδια της στον Α΄ όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι διεθνείς μας ηττήθηκαν από τη Βουλγαρία 0-3 (22-25, 16-25, 20-25) και σήμερα θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία.

Η Βουλγαρία θεωρείται μια από τις ομάδες που διαθέτουν τις δυνατότητες για να βρεθούν στις κορυφαίες της διοργάνωσης και το απέδειξε στην αναμέτρηση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Βέβαια, οι αθλητές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έδειξαν πολύ καλά στοιχεία απέναντι στους αντιπάλους τους. Ιδιαίτερα στο πρώτο σετ, όπου μέχρι την ισοφάριση σε 11-11 η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα. Στο δεύτερο σετ, οι Βούλγαροι πίεσαν στην υποδοχή και με 13/18 επιθέσεις και έξι μπλοκ έκαναν το 2-0. Καλή θεωρείται η προσπάθεια των διεθνών μας και στο τρίτο σετ όμως δεν κατάφεραν να υπερισχύσουν των αντιπάλων τους.

«Προσπαθήσαμε, υπήρχε η διάθεση, η αγωνιστικότητα, όχι όμως και το αποτέλεσμα. Δικαίως χάσαμε με 3-0 από μια ανώτερη ομάδα. Τα περισσότερα λάθη που κάναμε, κι ειδικά στο πρώτο σετ, δικαιολογούνται, γιατί έπρεπε να πάρουμε κάποια ρίσκα στο σερβίς και στην επίθεση. Τόσο στο πρώτο όσο και στα άλλα δύο παλέψαμε πραγματικά. Αυτό που δεν κάναμε καλά, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να είμαστε πιο κοντά στο σκορ, ήταν η κόντρα επίθεση, όπου, αν και είχαμε πολλές ευκαιρίες, δεν τα καταφέραμε. Κι εκεί είναι η διαφορά μας στη δύναμη. Το παιχνίδι ήταν ένα από τα καλύτερά μας», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Η σημερινή αναμέτρηση θα είναι κάτι σαν… σχολείο για τους διεθνείς μας, διότι η Ιταλία διαθέτει μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. «Θα αντιμετωπίσουμε μια χώρα που έχει το καλύτερο πρωτάθλημα. Πρέπει να χαρούμε το ματς και να δούμε πώς είναι να παίζεις σ’ αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο Μενέλαος Κοκκινάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή