Τσάμπιονς Λιγκ – Ολυμπιακός: Το λέει η καρδιά του για να κάνει υπέρβαση

Τσάμπιονς Λιγκ – Ολυμπιακός: Το λέει η καρδιά του για να κάνει υπέρβαση

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θρύλος με ψυχή! Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Τότεναμ στα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα στο «Καραϊσκάκη», όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά κοίταξε στα μάτια τη φιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ και με κορυφαίο τον Βαλμπουενά, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και με τελικό 2-2 να πάρει τον πρώτο του υπερπολύτιμο βαθμό στη φετινή διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι ότι αν μια ομάδα αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα αυτή είναι ο Ολυμπιακός, καθώς –και κυρίως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης– ήταν καλύτερος από τους Λονδρέζους, είχε σημαντικές στιγμές για να ανοίξει το σκορ με κορυφαία το δοκάρι του Γκερέρο στο 19ο λεπτό. Ομως κόντρα στη ροή του αγώνα, η Τότεναμ με το πέναλτι του Κέιν στο 26ο λεπτό και το σουτ του Μόουρα στο 30ό, πήρε κεφάλι στο σκορ και έγινε το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά φέτος σε ευρωπαϊκό αγώνα ότι είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Με μαέστρο τον Βαλμπουενά και… καμικάζι τον Ποντένσε, οι «ερυθρόλευκοι», αρχικά προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ και στη συνέχεια να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Το σημείο-κλειδί για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν άλλο από το γκολ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, ένα λεπτό πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Η μείωση του σκορ σε 2-1 έστειλε τους παίκτες του Ολυμπιακού με ανεβασμένη ψυχολογία στα αποδυτήρια και τους έδωσε τη δυνατότητα να «καθαρίσουν» το μυαλό για το δεύτερο μέρος.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με τη φόρα που είχαν στο τέλος του πρώτου 45λέπτου. Ετσι μόλις στο 54ο λεπτό, ο Βαλμπουενά κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και έβαλε φωτιά στο Καραϊσκάκη, κάνοντας το 2-2.

Ο Ολυμπιακός είχε γυρίσει από την κόλαση και πλέον το παιχνίδι μετατράπηκε σε ρωσική ρουλέτα. Ο Ποτσετίνο έριξε όλα τα «βαριά χαρτιά» που είχε στον πάγκο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο άντεξαν στην πίεση, αλλά στο τέλος με την ώθηση του κόσμου τους προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα τρίτο τέρμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με το 2-2 να μην αλλάζει και να αφήνει τελικά ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες. Οπως ικανοποιημένος ήταν και ο Μαρτίνς, ο οποίος χαρακτήρισε την εμφάνιση της ομάδας του υπέροχη. «Κάναμε ένα υπέροχο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το επίπεδό της. Οταν χάνεις με 2-0 από την Τότεναμ, που έχει τέτοια ποιότητα και τέτοιον προπονητή, και μόνο που καταφέρνεις να αντιδράς και να φτάνεις στο 2-2 αποδεικνύεται πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (78΄ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69΄ Μπενζιά), Ποντένσε, Γκερέρο (89΄ Ελ Αραμπί).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Εντομπελέ (62΄ Σισοκό), Γουίνκς, Ερικσεν, Αλι (73΄ Σον), Μόουρα (76΄ Λαμέλα), Κέιν.

• Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Τότεναμ, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι είναι υπερήφανος για την εικόνα απέναντι στη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, άφησε αιχμές για το περυσινό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ και επίσης άφησε να εννοηθεί πως κάνει σκέψεις να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΚΑΕ, που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή