Στα δικαστήρια η Λίβερπουλ με την εταιρεία ένδυσής της

Στα δικαστήρια η Λίβερπουλ με την εταιρεία ένδυσής της

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «μάχη» για τη φανέλα της Λίβερπουλ έχει πάρει πορεία προς το δικαστήριο του Λονδίνου, καθώς η New Balance και η τροπαιούχος του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχουν έρθει σε συμφωνία. Αντιθέτως, σύμφωνα με το Athletic, η Nike αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία της με τους «κόκκινους» για την επόμενη σεζόν και να γίνει ο βασικός χορηγός της. Η συμφωνία των δύο πλευρών ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ τον χρόνο, που ξεπερνά για 28 εκατ. ευρώ το περυσινό deal.

Από την πλευρά της, όμως, η New Balance θέλει να παραμείνει η εταιρεία που θα προμηθεύει τις φανέλες της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ και σύμφωνα με πηγές, έχει το δικαίωμα να «ματσάρει» την προσφορά οποιουδήποτε ανταγωνιστή και εντέλει να παραμείνει ο βασικός σπόνσορας. Ο όρος αυτός φαίνεται να υπήρχε στο συμβόλαιο από τη New Balance το 2010.

Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ προτιμά να συνεργαστεί με τη Nike, καθώς πιστεύει πως η NΒ δεν έχει το ίδιο κύρος σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, θεωρεί ότι με τη Nike θα ανοιχτεί περισσότερο και στην αγορά της Ασίας.

Παρ’ όλα αυτά, η NB έχει ήδη σχεδιάσει τις τρεις επόμενες εμφανίσεις της Λίβερπουλ για τη σεζόν 2020-2021 και περιμένει πλέον την απόφαση του δικαστηρίου. «Ο προμηθευτής της φανέλας μας έχει ξεκινήσει μία νομική διαμάχη εναντίον του συλλόγου. Δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια κατά τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών», δήλωσε ένας εκ των εκπροσώπων της Λίβερπουλ, επιβεβαιώνοντας τη νομική διαμάχη.

Ως απάντηση, η εταιρεία δημοσιοποίησε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση: «Ως μακροχρόνιος χορηγός, επιθυμούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη Λίβερπουλ και να ανανεώσουμε τη συμφωνία μας για το 2020. Εχουμε “ματσάρει” την προσφορά της Nike». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή