«Φρούριο» η Ντόχα για το ντόπινγκ

«Φρούριο» η Ντόχα για το ντόπινγκ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ντόχα βρίσκονται όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο θα αρχίσει αύριο στην πρωτεύουσα του Κατάρ. Στη διοργάνωση θα εφαρμοστούν αυξημένα μέτρα για την καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, κάτι που έχει εισηγηθεί και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IAAF) Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος επανεξελέγη.

Πριν από τη διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν περίπου 700 δειγματοληψίες αίματος με στόχο την ιδανική δημιουργία του βιολογικού διαβατηρίου των αθλητών, ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων θα συγκεντρωθούν και 500 δείγματα ούρων. Στόχος των διοργανωτών είναι η ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών, όπως στεροειδή, ερυθροποιητίνη και αυξητική ορμόνη. Στο Παγκόσμιο της Ντόχας θα εφαρμοστεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αντιντόπινγκ που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε αντίστοιχη διοργάνωση. Στους αγώνες δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος η Σεμένια Κάστερ (Ν. Αφρική), διότι η IAAF έχει αποφασίσει να μην της επιτραπεί η συμμετοχή εάν δεν ακολουθήσει ειδική αγωγή για μείωση της τεστοστερόνης. 

Στο μεταξύ, πρόεδρος της IAAF επανεξελέγη ομόφωνα ο Σεμπάστιαν Κόου. Ο Βρετανός συγκέντρωσε 203 ψήφους. Κατά τις αρχαιρεσίες, η ανώτατη ομοσπονδία του κλασικού αθλητισμού απέκτησε και την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο. Πρόκειται για τη Σιμένα Ρεστρέπο από την Κολομβία, η οποία το 1992 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ. Σε ό,τι αφορά την ελληνική αποστολή, βρίσκεται σύσσωμη στην Ντόχα και τα μέλη της, ήδη, ήρθαν σε επαφή με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της περιοχής, όπου κυριαρχούν η ζέστη και η υγρασία. Η διοργάνωση του Κατάρ θα είναι η 17η και στις προηγούμενες 16 εκπρόσωποι της χώρας μας έχουν κατακτήσει 21 μετάλλια. Από αυτούς στη σημερινή ομάδα περιλαμβάνονται οι Κατερίνα Στεφανίδη (χρυσό το 2017) και η Νικόλ Κυριακοπούλου (χάλκινο το 2015).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή