Τσάμπιονς Λιγκ: «Εγκλήματα» και τιμωρία για Ολυμπιακό

Τσάμπιονς Λιγκ: «Εγκλήματα» και τιμωρία για Ολυμπιακό

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αδέλφια» στην εξέδρα, αλλά στο γήπεδο νικητής ήταν ένας. Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου για τη 2η αγωνιστική του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά «αυτοκτόνησε», καθώς παρά το ροτέισον του Μαρτίνς ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όπου και προηγήθηκε, όμως η αποβολή του Μπενζιά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου αποσυντόνισε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν καν τον βαθμό δεχόμενοι δύο τέρματα στα πέντε τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα, η ατμόσφαιρα ήταν –όπως αναμενόταν– εντυπωσιακή και θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη εκείνων που ήταν στο γήπεδο, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να τραγουδούν μαζί συνθήματα και στις δύο γλώσσες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, με το πρώτο να ανήκει στον Ολυμπιακό. Παρά το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς αιφνιδίασε όσον αφορά την 11άδα, καθώς άφησε εκτός τους Ποντένσε, Ομάρ, Γκιγιέρμε και Βαλμπουενά, η εικόνα της ομάδας του δεν αλλοιώθηκε. Αν και το ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» ήταν νωχελικό, όσο περνούσε ο χρόνος πήραν τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας κοντά στο γκολ δύο φορές με ισάριθμες ευκαιρίες του Γκερέρο. Τελικά ό,τι δεν κατάφερε ο Ισπανός φορ, το πέτυχε ο Σεμέδο στο 37ο λεπτό, με τη βοήθεια του γκολκίπερ του Ερυθρού Αστέρα, Μπόργιαν, ο οποίος ουσιαστικά έστειλε μόνος του την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του.

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην στο δεύτερο μέρος, με τον Ερυθρό Αστέρα να ανεβάζει αυτός κατακόρυφα την απόδοσή του. Οι Σέρβοι πίεσαν τον Ολυμπιακό και τον έκλεισαν στο μισό γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Μπενζιά με 2η κίτρινη στο 58ο λεπτό. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πλέον το μυαλό τους μόνο στην ανασταλτική λειτουργία, ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε τελικά στο 1-1 με σουτ του Βούλιτς στο 62΄. Οι Σέρβοι συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην ολική ανατροπή με τον Μιλούνοβιτς στο 87΄ και τον Μποάκιε στο 90΄.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόργιαν, Ρόντιτς, Μιλούνοβιτς, Ντέγκενεκ, Γκόμπελιτς, Κάνιας (73΄ Πέτροβιτς), Γιόβαντσιτς (55΄ Βούλιτς), Γκαρσία, Μάριν, Φαν λα Πάρα (62΄ Μποάκιε), Τομανέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης, Καμαρά (89΄ Ελ Αραμπί), Μπενζιά, Μασούρας (79΄ Ελαμπντελαουί), Λοβέρα (60΄ Ποντένσε), Γκερέρο.

• Την ίδια ώρα στο Λονδίνο, η Μπάγερν έκανε ό,τι ήθελε την Τότεναμ, φεύγοντας θριαμβεύτρια με 7-2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή