Αλλαγές στη χρήση VAR ζητεί από την ΚΕΔ ο ΠΑΟΚ

Αλλαγές στη χρήση VAR ζητεί από την ΚΕΔ ο ΠΑΟΚ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κομβικές αλλαγές στη χρήση του VAR ζητεί ο ΠΑΟΚ με επίσημη επιστολή του στην ΚΕΔ, με αφορμή την απόφαση του Τάσου Σιδηρόπουλου να μην καλέσει τον Ελβετό διαιτητή να εξετάσει την επίμαχη φάση του 2ου γκολ της ΑΕΚ από τα διαθέσιμα στιγμιότυπα, αναλαμβάνοντας ο ίδιος το βάρος της ευθύνης. Οπως τονίζεται, στο ξεκίνημα της φάσης υπάρχει καταφανέστατο φάουλ εις βάρος του Αουγκούστο και εκφράζεται το ερώτημα γιατί ο κ. Σιδηρόπουλος αγνόησε το πρωτόκολλο και τους κανόνες λειτουργίας του VAR. Ο ΠΑΟΚ ζητεί, επίσης, να προβλεφθεί η δυνατότητα ορισμού στα ντέρμπι και ξένων διαιτητών στο VAR, μιας και όπως τονίζει «αποδείχθηκε ότι κάποιοι Ελληνες διαιτητές μπορούν να διαμορφώσουν αποτέλεσμα και από εκεί». Παράλληλα, ζητεί να εξεταστούν οι ηχογραφημένες συνομιλίες των διαιτητών και να υπάρχει στο εξής δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές από τις διαγωνιζόμενες ομάδες μετά το τέλος των αγώνων. Ο πρωταθλητής ζητεί βελτιώσεις στο σύστημα και από τεχνολογικής πλευράς, με τη χάραξη γραμμής οφσάιντ στο VAR, καθώς, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν υπάρχει η σχετική δυνατότητα στο match center.

Με αφορμή το κατηγορητήριο του αθλητικού δικαστή, η διοίκηση του ΠΑΟΚ έκανε και ένα αιχμηρό σχόλιο: «Η κλήση των κ. Μελισσανίδη και Παπαδόπουλου από τα πειθαρχικά όργανα μάλλον δεν εντάσσεται στην κόσμια διαμαρτυρία που θέλησε η ΠΑΕ ΑΕΚ να μας παρουσιάσει εντέχνως χθες, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή