Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Ανέτοιμος, αγχωμένος, αλλά νικητής

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Ανέτοιμος, αγχωμένος, αλλά νικητής

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αυξημένες επιθετικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα, λόγω της επιλογής αξιόλογων σκόρερ στις θέσεις της περιφέρειας, επιβεβαιώθηκαν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα (87-82) και το «άγγιγμα» των ενενήντα πόντων, αλλά το αμυντικό δόγμα που είναι σήμα κατατεθέν του Αργύρη Πεδουλάκη, βρίσκεται σε… αναζήτηση. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να νικήσουν τον πρωταθλητή της Αδριατικής Λίγκας, με μεγαλύτερη άνεση και τελική διαφορά στο σκορ, αν στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν προσεκτικότεροι στην άμυνά τους.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να βρει καλό ρυθμό σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο (37-35) και ήταν φυσιολογικό, γιατί διαθέτει μεν καλύτερη, αλλά πιο «φρέσκια» ομάδα από το έμπειρο σύνολο παικτών του Ερυθρού Αστέρα. Οι Σέρβοι αξιοποίησαν τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ξεπέρασε άμεσα τη συναισθηματική φόρτιση ύστερα από την απονομή τιμητικής πλακέτας για την εξαετή προσφορά του στους «πράσινους» και την αποθέωση που γνώρισε από την εξέδρα. Ο 33χρονος Αμερικανός ήταν η πιο μεγάλη απειλή για το καλάθι των γηπεδούχων στα πρώτα 25 λεπτά, θέλοντας να αποδείξει ότι μπορούσε να παίζει ακόμα στον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα προσπάθησε να καλύψει και την απουσία του Οτζο που χρεώθηκε πέντε φάουλ σε οκτώ λεπτά.

Στον αντίποδα, ο Αργύρης Πεδουλάκης έψαξε το καλύτερο σχήμα πεντάδας για να βρει την υψηλότερη επιθετική παραγωγικότητα και ενώ παράλληλα ζητούσε από τους παίκτες του μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στην αμυντική προσπάθειά τους. Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Καλάθη, Φριντέτ και Τόμας προκάλεσε αμυντικό… πανικό στον Ερυθρό Αστέρα, γιατί ο μεν Καλάθης (21 πόντοι, 7 ασίστ, 5 λάθη) ήταν η σταθερή αξία του ΠΑΟ στο πρώτο παιχνίδι της Ευρωλίγκας, οι δε δύο Αμερικανοί δικαίωσαν τον χαρακτηρισμό του δεινού σκόρερ. Και αν ο Τόμας ήταν γνωστός για τις επιδόσεις του από την περυσινή περίοδο, ο Φριντέτ ήταν ουσιαστικός και μετρημένος στις επιλογές των μόλις έξι σουτ (2/4 δ., 1/2 τρ., δύο κερδισμένα φάουλ) που επιχείρησε σε διάστημα 25 λεπτών. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 18, Ράις 12 (1), Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 2, Βουγιούκας 4, Τζόνσον 3, Μπράουν, Φριντέτ 11 (1), Καλάθης 21 (3), Γουάιλι 2, Μήτογλου 6.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπράουν Ντ. 5 (1), Τσόβιτς, Μπράουν Λ. 3 (1), Περπέρογλου 15 (2), Νταβίντοβατς 3 (1), Λάζιτς, Φαγιέ 3 (1), Μπαρόν 15 (3), Ντόμπριτς 6, Γκιστ 22, Τζένκινς 8, Οτζο 2.

Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: Χίμκι – Μακάμπι 89-83, Μπάγερν – Αρμάνι 78-64. Το  σημερινό πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής: Zαλγκίρις – Μπασκόνια, Αναντόλου – Μπαρτσελόνα, Αλμπα – Ζενίτ, Βαλένθια – ΤΣΣΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή