Πλάνο Κατάρ: εκτεταμένο «λίφτινγκ» από τον Φαντ Σιπ με μηνύματα

Πλάνο Κατάρ: εκτεταμένο «λίφτινγκ» από τον Φαντ Σιπ με μηνύματα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ριζικό «λίφτινγκ» με στόχο να πάρουν ευκαιρίες και άλλοι παίκτες ενόψει των επόμενων διοργανώσεων προχωρά ο Τζον Φαντ Σιπ στους αγώνες της Εθνικής μας με την Ιταλία και τη Βοσνία. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2020, ο Ολλανδός τεχνικός έκρινε σκόπιμο να αφήσει εκτός ομάδας για τα επόμενα δύο παιχνίδια ηχηρά ονόματα όπως οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σάμαρης, Πέλκας, Τοροσίδης και Πασχαλάκης, για να δει και άλλους παίκτες τους οποίους δεν είχε καλέσει στους αγώνες με τη Φινλανδία και το Λιχτενστάιν, όπως οι Διούδης, Λημνιός, Ρέτσος, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Χατζηδιάκος και Τάσος Δώνης.

Για να προλάβει τις… παρεξηγήσεις, ο Φαντ Σιπ ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν έχει χάσει οριστικά τη θέση του, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε τον σχεδιασμό της “επόμενης ημέρας”, αυτό που στις μεταξύ μας συζητήσεις αποκαλούμε “πλάνο Κατάρ”. Κρίναμε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος χρόνος να δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες νέους, ταλαντούχους και ενδεχομένως ικανούς, αφενός να προσφέρουν αγωνιστικά στην Εθνική και αφετέρου να συνεισφέρουν στην εμπέδωση μιας διαφορετικής προσέγγισης και νοοτροπίας στη συνολική λειτουργία της. Η διαδικασία αυτή επιφέρει αλλαγές στο ρόστερ, επιθυμώ όμως να καταστήσω απολύτως σαφές ότι κανείς δεν έχει παγιώσει και κανείς δεν έχει χάσει οριστικά τη θέση του. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, ιδιαίτερα οι καταξιωμένοι Ελληνες παίκτες, με ποδοσφαιρική αξία και εμπειρία σε μεγάλα πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις. Το εγχείρημα απαιτεί χρόνο, εμπιστοσύνη και υποστήριξη, πρώτα απ’ όλα στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Ξεκινάμε την προσπάθεια με ορίζοντα διετίας και προφανώς τότε θα πρέπει να κριθούμε όλοι».

Οι παίκτες που κλήθηκαν για τους αγώνες με Ιταλία (Ρώμη, 12 Οκτωβρίου) και Βοσνία (ΟΑΚΑ, 15/10) είναι οι Μπάρκας, Βλαχοδήμος, Διούδης, Μπακάκης, Γιαννούλης, Σιόβας, Τσιμίκας, Σταφυλίδης, Χατζηδιάκος, Λαμπρόπουλος, Σιώπης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουχάλακης, Βρουσάι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κουλούρης, Μπακασέτας, Παυλίδης, Δώνης, Λημνιός, Φετφατζίδης, Μασούρας και Ρέτσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή