Θερμή υποδοχή στον Σγουρό

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΤΤΑΛΕΙΑ. Ιδιαίτερα Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι διοργανωτές στον γενικό γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Γιάννη Σγουρό. Κατά το δείπνο που παρέθεσε ο Υπουργός των Σπορ της Τουρκίας, Φικρέτ Ουνλού, στους εκπροσώπους του Τύπου, οι δύο άνδρες συζήτησαν σε φιλική ατμόσφαιρα τα προβλήματα του παγκοσμίου αθλητισμού, ειδικά μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και αναφέρθηκαν στις προσπάθειες των δύο χωρών, μέσω του αθλητισμού, για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών. Μάλιστα ο κ. Ουνλού, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, την Κυριακή, έδωσε πλακέττα στον Ελληνα παράγοντα, στην οποία αναγράφεται: «Σε ανάμνηση της εδώ παρουσίας σας στην Αττάλεια. Είμαστε ευτυχείς που είσαστε μαζί μας». Ο κ. Σγουρός κάλεσε τον Τούρκο υπουργό να επισκεφτεί την Ελλάδα, σε πρώτη ευκαιρία. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή από τον κ. Ουνλού.

– Οι αγώνες διεξάγονται στην αίθουσα «Ντιλέκ Σαμπανταΐ», χωρητικότητας 1.500 φιλάθλων, την κατασκευή της οποίας χρεώθηκε ο κ. Σαμπανταΐ, ενας από τους πλουσιώτερους Τούρκους, και για αυτό δόθηκε σ’ αυτήν τ’ όνομα της κόρης του, η οποία έχει κινητικά προβλήματα. Η τελευταία έκανε την απονομή στον Χαλίλ Μουτλού.

– Οι Τούρκοι έχουν ρίξει αρκετό χρήμα στην διοργάνωση. Αυτό φαίνεται από την στιγμή που φτάνουν οι αποστολές στο αεροδρόμιο, όπου υπάρχει πλήρης εξυπηρέτηση για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της διαπίστευσης και η μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Τ’ αποτελέσματα: 56 κ.: Μουτλού 300 (138,5 αρασέ – 162,5 ζετέ), Γουάνγκ Σιν (Ταϊπέι) 280 (122,5 – 157,5), Βάργκας (Κούβα) 277,5 (127,5-150). 48 κ. γυναικών: Φέι Γκούο (Κίνα) 190 (85-105), Ούντο (Νιγηρία) 175 (75-100), Τσεν Γιαν (Ταϊπέι) 170 (75-95).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή