Νέα αρχή στην Εθνική

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σφοδρή κακοκαιρία που ανάγκασε τους περισσότερους παίκτες να είναι ασυνεπείς, κατά μία ώρα, στο πρώτο ραντεβού τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά και η «κατάληψη» της κεντρικής σάλας του κλειστού Ολυμπιακού Σταδίου, λόγω της χθεσινής συναυλίας, δεν «χάλασαν» τον ενθουσιασμό της νέας αρχής που υποσχέθηκε η εθνική ομάδα, ύστερα από την αποτυχία του Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας. «Κάθε εμπόδιο και σε… καλό. Σημασία έχει ότι από τους 18 παίκτες που κλήθηκαν στην εθνική ομάδα, μόνον ο Αλβέρτης δεν πήρε άδεια από τη στρατιωτική μονάδα του», είπε ο Ιωαννίδης για την πρώτη γνωριμία του με τους διεθνείς παίκτες, τους οποίους προπόνησε για μιάμιση ώρα.

«Πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από το σύνολο και ο καθένας να αποκτήσει το ρόλο του και να κάνει σωστά τη δουλειά του. Περιμένω να δω την αλλαγή νοοτροπίας στην πράξη. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω στο ταλέντο των περισσότερων παικτών. Μέχρι το 2004 θα έχουν γίνει… παικταράδες!», ήταν η χιουμοριστική ατάκα του Ιωαννίδη, τον οποίο ο Γιώργος Σιγάλας χαρακτήρισε «κράχτη» για κάθε διεθνή παίκτη: «Δεν ξέρω πώς θα είναι η ομάδα, αφού ξεκινάμε τώρα για το επόμενο Ευρωμπάσκετ και έχουν περάσει έξι χρόνια από τη δική μου συνεργασία με τον Ιωαννίδη, στον Ολυμπιακό, αλλά ξέρω ότι ο συγκεκριμένος προπονητής αποτελεί κίνητρο για κάθε παίκτη που καλείται στην εθνική ομάδα». Στην πρώτη προπόνηση του Ιωαννίδη δεν συμμετείχαν οι τραυματίες Παπαλουκάς και Διαμαντόπουλος, ενώ το επόμενο ραντεβού έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Δευτέρα και η προετοιμασία εν όψει του πρώτου προκριματικού αγώνα με το Βέλγιο (Χαλκίδα, 21/11) για το 33ο Ευρωμπάσκετ, θα ξεκινήσει στις 19 του μηνός. Γ. Βαλαβάνης

Τα αποτελέσματα στους τελικούς των οργάνων ήταν:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή