Ποδόσφαιρο: Τα βλέμματα σε Ισλανδία και Τσεχία

Ποδόσφαιρο: Τα βλέμματα σε Ισλανδία και Τσεχία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ματς Ισλανδίας – Γαλλίας και Τσεχίας – Αγγλίας ξεχωρίζουν από το αποψινό πρόγραμμα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, για τα οποία η Κύπρος σημείωσε χθες σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση της Αγγλίας στην Τσεχία, όχι μόνο διότι πρόκειται για ντέρμπι κορυφής στον όμιλο, με το Κόσοβο να καιροφυλακτεί για πιθανή απώλεια της Τσεχίας, αλλά και γιατί οι Αγγλοι διεθνείς έχουν διακηρύξει ότι, εάν ακουστεί κάποιος ρατσιστικός ήχος από την τσεχική εξέδρα, θα σηκωθούν και θα φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο στην Πράγα. Το ίδιο αφορά και τον αγώνα των Αγγλων στη Βουλγαρία τη Δευτέρα.

Η Γαλλία παραμένει σχετικά ασταθής και απόψε δοκιμάζεται στην έδρα της Ισλανδίας, στο Ρέικιαβικ, με την ήττα στην Τουρκία να στοιχειώνει ακόμη την παγκόσμια πρωταθλήτρια. Αν, μάλιστα, οι Ισλανδοί νικήσουν, θα «πιάσουν» στη βαθμολογία τους Γάλλους.

Σημαντική νίκη με ανατροπή πέτυχε επί του Καζαχστάν στην Αστανά η Εθνική Κύπρου με σκορ 2-1, μένοντας μόνη πια στην τρίτη θέση του ομίλου της. Η ομάδα του Ισραηλινού τεχνικού Ραν Μπεν Σιμόν ανέτρεψε το προβάδισμα των Καζάκων από το 34ο λεπτό, σκοράροντας πρώτα στο 73΄ με τον Πιέρο Σωτηρίου και μετά στο 84΄ με τον Νικόλα Ιωάννου από συρτή πάσα-ασίστ από δεξιά του Ιωάννη Κωστή, του μέσου της Νέας Σαλαμίνας που είναι κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Η Κύπρος πλέον έχει 10 βαθμούς, τρεις περισσότερους από το τέταρτο στη βαθμολογία Καζαχστάν και διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στα τελικά, κάτι που θα κριθεί στον μεθαυριανό αγώνα με τη Ρωσία, στη Λευκωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή