Αυτόματα λεωφορεία χωρίς οδηγούς στο Τόκιο

Αυτόματα λεωφορεία χωρίς οδηγούς στο Τόκιο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τους φιλικότερους προς το περιβάλλον Ολυμπιακούς Αγώνες, η Οργανωτική Επιτροπή του «Τόκιο 2020» ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα άλλα οχήματα θα υπάρχουν και 20 μικρά λεωφορεία, τα οποία θα είναι αυτόματα και δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Τα λεωφορεία θα χρησιμοποιηθούν τόσο στους Ολυμπιακούς όσο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Τα οχήματα θα έχουν αυτόματο σύστημα οδήγησης υψηλής ασφάλειας, αλλά σε κάθε ένα από αυτά θα υπάρχει ένας συνοδός ώστε να πάρει τον έλεγχο του λεωφορείου εάν αυτό απαιτηθεί. Θα διαθέτουν χώρο για 20 επιβάτες (ή τέσσερις αναπηρικές καρέκλες και επτά επιβάτες), μεγάλες πόρτες και ηλεκτρικές ράμπες. Η τεχνολογία θα είναι προηγμένη και τα αυτοκίνητα αναμένεται να «συστηθούν» στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου, που θα ανοίξει τις πύλες του στις 24 Οκτωβρίου στο Τόκιο. 

Η Ιαπωνία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο τένις των γυναικών. Μία από τις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου, η Ναόμι Οσάκα, αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε να αποκτήσει την ιαπωνική υπηκοότητα και να αγωνιστεί με αυτήν στη διοργάνωση του Τόκιο. Οι γονείς της αθλήτριας κατάγονται από την Ιαπωνία και την Αϊτή και η Οσάκα διαθέτει διπλή υπηκοότητα (ιαπωνική και αμερικανική). Σύμφωνα με τον ιαπωνικό νόμο πρέπει να αποφασίσει πριν γίνει 22 ετών, και η αθλήτρια έχει γεννηθεί στις 16 Οκτωβρίου 1997.

Η Οσάκα δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενη που θα εκπροσωπήσει στη διοργάνωση τη χώρα της μητέρας της και ότι γνωρίζει τη σημασία που θα έχει αυτό για τη χώρα. «Εχω λίγο άγχος γιατί γνωρίζω ότι έχουν πολλές προσδοκίες από εμένα, αλλά ελπίζω να παίξω καλά και να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε μεταξύ άλλων σε διεθνή ΜΜΕ.

Χθες στην Ιαπωνία γιόρτασαν τα 55 χρόνια από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1964. Η διοργάνωση είχε αρχίσει στις 10 και είχε ολοκληρωθεί στις 24 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ράγκμπι αποφάσισε να ακυρώσει δύο αγώνες από το παγκόσμιο κύπελλο, που θα διεξάγονταν στο Τόκιο, καθώς ένας τυφώνας αναμένεται να πλήξει την Ιαπωνία. Οι τυφώνες προβληματίζουν και τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή