Ελλάδα – Τουρκία: αντίπαλοι για ενενήντα λεπτά

Ελλάδα – Τουρκία: αντίπαλοι για ενενήντα λεπτά

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι αγώνες μπαράζ έχουν την ιδιαιτερότητα ότι χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Ο πρώτος αγώνας είναι καθρέφτης για το αν θα περάσουμε και χρειαζόμαστε καθαρό σκορ χωρίς γκολ». Λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού Ανδρέα Μιχαλόπουλου, πριν από την αναχώρηση της αποστολής της εθνικής ελπίδων για τα Γιάννενα, όπου την Παρασκευή θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι – μπαράζ με την Τουρκία για την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2002.

Ο κ. Μιχαλόπουλος έδωσε και τις συντεταγμένες της επιτυχίας: «Πρέπει να επιδείξουμε υπομονή και μεγάλη αγωνιστική πειθαρχία. Το έχουν καταλάβει τα παιδιά και από εδώ και πέρα θα μελετήσουμε την Τουρκία και θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για να περάσουμε».

Φυσικά, δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός πως Ελληνες και Τούρκοι ήταν στις απέναντι όχθες για χρόνια πολλά: «Θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά και τίποτα περισσότερο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού. Θέλουμε να τους κερδίσουμε και να τους δείξουμε ότι έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο από αυτούς. Ολη η Ελλάδα πιστεύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να προχωρήσει και να φτάσει στα τελικά και θέλουμε στα δύο παιχνίδια να μην τους διαψεύσουμε».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των Ελπίδων Στέφανος Κοτσόλης τόνισε: «Είμαστε αρκετοί παίκτες από την προηγούμενη ομάδα που δεν κατάφερε να περάσει στους 8 της διοργάνωσης. Τώρα θέλουμε να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε ένα σκαλί παραπάνω. Δεν μας απασχολεί ποιος είναι αντίπαλος, το μόνο που θέλουμε είναι να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Ολα τα παιδιά είναι αποφασισμένα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να προκριθούμε στους 8».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή