Ενινγκ: «Βλέπω μια δεμένη ομάδα, δεν είμαι μάγος»

Ενινγκ: «Βλέπω μια δεμένη ομάδα, δεν είμαι μάγος»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάγος δεν είναι για να υποσχεθεί θαύματα, αλλά ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ και θέλει να φτιάχνει ομάδες ικανές να παίζουν σωστά ποδόσφαιρο κυριαρχίας, προσφέροντας γκολ και θέαμα. Κάπως έτσι συστήθηκε στους οπαδούς του Αρη ο Μίχαελ Ενινγκ, ο οποίος εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την ευκαιρία που του έδωσε ο Αγγελος Χαριστέας και αισιόδοξος ότι θα μπορέσει σύντομα να δείξει καλά αποτελέσματα με τη δουλειά του. Τα πιο σημαντικά σημεία των όσων είπε:

• «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε επιτυχίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συγκεντρωμένα. Επιτυχίες δεν είναι μόνο οι νίκες, αλλά να τα δίνουμε όλα και να παρουσιάζουμε εξέλιξη. Για εμένα ως Γερμανό, έχουν μεγάλη αξία ο Αρης και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια έμπειρη ομάδα, με ποιότητα. Δημιουργεί ευκαιρίες και μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο αν τις αξιοποιήσει. Αυτά που λείπουν είναι η ισορροπία και η έλλειψη συγκέντρωσης σε όλο το παιχνίδι ώστε να αποφύγει τα λάθη, κυρίως στην άμυνα, που του έχουν κοστίσει βαθμούς».

• «Μου αρέσει η επιθετική φιλοσοφία, να κυριαρχεί η ομάδα στο παιχνίδι και όχι να υπερασπίζεται την εστία και το αποτέλεσμα. Ως ποδοσφαιριστής ήμουν επιθετικός. Προτιμώ να κερδίζω με 5-4 και όχι με 1-0. Θέλω όμως να κερδίζω…».

• «Είναι η τρίτη φορά που πρώην παίκτης μου αναλαμβάνει θέση τεχνικού διευθυντή και με καλεί. Ειδικά με τον Αγγελο πάντα είχαμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Υπάρχει λόγος που ήρθα μόνος μου εδώ. Μπορεί να βγει κάτι μεγάλο απ’ αυτή τη συνεργασία».

• «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το κενό των πέντε χρόνων στην καριέρα μου. Δουλεύω επαγγελματικά από το 1998. Με το Αμβούργο είχα φτάσει σε ένα σημείο όπου χρειαζόμουν να πάρω μια απόσταση από το προσκήνιο, να ξεκουραστώ. Σε αυτό το διάστημα δούλεψα ως αναλυτής αγώνων στην τηλεόραση, αλλά και με άλλες ομάδες συμβουλευτικά. Στην ουσία δεν έφυγα ποτέ, αλλά δεν ήμουν στο προσκήνιο».

• «Είναι πλεονέκτημα να έχεις την ομάδα από την αρχή. Της μεταδίδεις πράγματα που θέλεις. Το βασικό στοιχείο είναι ο χρόνος κι εμείς δεν τον έχουμε. Εδώ είναι πιο εύκολη δουλειά γιατί βλέπω μια δεμένη ομάδα. Και πάλι όμως θα εξαρτηθεί από το πώς θα λειτουργήσει η χημεία μεταξύ παικτών και προπονητή. Το σίγουρο είναι ότι ο Αρης έχει άμεση ανάγκη τα αποτελέσματα».

• «Εχω δουλέψει σε παραδοσιακούς συλλόγους, ξέρω τι σημαίνει πίεση και πώς σκέφτονται οι οπαδοί. Δεν είμαι μάγος και δεν θα ήταν σοβαρό να δώσω υποσχέσεις. Πρέπει να πορευτούμε με δουλειά».

• «Μου αρέσει να δουλεύω με νεαρούς παίκτες, αλλά δεν είναι το πρωτεύον αυτή τη στιγμή. Αν κάποιος αξίζει να παίξει, κανείς δεν θα του κλείσει την πόρτα. Οι νέοι φέρνουν ταχύτητα και ενθουσιασμό. Ο Αρης έχει μια έμπειρη ομάδα, στοιχείο απαραίτητο στο ελληνικό πρωτάθλημα γιατί πρέπει να παίζεις έξυπνα. Δεν είναι το κομμάτι στο οποίο θα επικεντρωθώ στο πρώτο διάστημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή