Μπαράζ συλλήψεων από τις βουλγαρικές αρχές για το ματς με την Αγγλία

Μπαράζ συλλήψεων από τις βουλγαρικές αρχές για το ματς με την Αγγλία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά φαίνεται να έχει πάρει η βουλγαρική κυβέρνηση την αντιμετώπιση του προβλήματος ρατσισμού από μερίδα των οπαδών της εθνικής ομάδας, όπως εκδηλώθηκε στον αγώνα της Βουλγαρίας με την Αγγλία το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά την εκδίωξη από τις εξέδρες των μαυροφορεμένων χούλιγκαν που έβριζαν ρατσιστικά τους Αγγλους διεθνείς, και την αποπομπή του προέδρου της βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, οι Αρχές της γειτονικής χώρας έχουν σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ ήδη προβεί σε τουλάχιστον εννέα συλλήψεις υπόπτων για τη συμπεριφορά που ρεζίλεψε τη χώρα. Επίσης, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και για άλλους, ενώ προχωρά και η ταυτοποίηση περισσότερων υπόπτων, όπως έγινε γνωστό χθες, με άλλους έξι να μπαίνουν στο στόχαστρο της αστυνομίας.

Λιγότερο γνωστή έγινε η αντίδραση του Χρίστο Στόιτσκοφ. Ο κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών εργάζεται τώρα ως σχολιαστής σε κανάλι του Μεξικού. Βλέποντας τη Δευτέρα όσα έκαναν οι συμπατριώτες του στις εξέδρες στη Σόφια έσκυψε το κεφάλι πάνω από το τραπέζι του στούντιο και άρχισε να κλαίει.

Μέσα στην εβδομάδα η UEFA επέβαλε την πρώτη τιμωρία αφότου δήλωσε ότι κηρύσσει τον πόλεμο στον ρατσισμό, επιβάλλοντας στη Λάτσιο ποινή μερικού αποκλεισμού της έδρας της (ένα τμήμα του «Ολίμπικο» θα παραμείνει κλειστό στον επόμενο εντός έδρας αγώνα στο Γιουρόπα Λιγκ) και πρόστιμο 20.000 ευρώ λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς των (διαβόητων) φανατικών οπαδών της εις βάρος παικτών της γαλλικής Ρεν. Σε περίπτωση επανάληψης της συμπεριφοράς αυτής η Λάτσιο θα δώσει τον επόμενο εντός έδρας αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι το περιστατικό στη Ρώμη ήρθε σε ματς όπου ήδη η Λάτσιο είχε κλειστό μέρος των εξεδρών της λόγω προηγούμενης τιμωρίας…

Τη δική τους μάχη κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο δίνουν και στη Βραζιλία: Οι μοναδικοί έγχρωμοι προπονητές ομάδων της πρώτης κατηγορίας στη χώρα του καφέ, ο Μαρκάο της Φλουμινένσε και ο Ρόζερ Μασάδο της Μπαΐα, φρόντισαν στον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα να φορέσουν μπλουζάκια που κατήγγειλαν τον ρατσισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή