ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να διατείνονται οι γνωρίζοντες ότι δεν είναι εφικτή η επανάληψη του αγώνα Αιγάλεω – Ολυμπιακού, 3-4, γιατί δεν παρέχει σχετική δυνατότητα ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, αλλά και ο αντίστοιχος της ΦΙΦΑ, ωστόσο, όμως, αυτό θα πρέπει κανονικά να παρακαμφθεί.

Βέβαιο είναι ότι δεν προβλέπει επανάληψη ματς για παραβίαση του φερ πλέι, αλλά και δεν το απαγορεύει με ρητή διάταξη κανένας κανονισμός. Στο κάτω κάτω της γραφής, τόσες και τόσες αποφάσεις από διοικητικά οργανα του ποδοσφαίρου υπήρξαν αβάσιμες τουλάχιστον και κάποιες φορές προκάλεσαν το κοινό αισθημα και όμως πάρθηκαν.

Ποιος θα αντιταχθεί σε μία απόφαση που θα αποκαθιστά το δίκαιο και θα στέλνει ένα μήνυμα ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι όλα μαύρα και ότι υπάρχει ελπίδα να αλλάξουν κάποια πράγματα; Ας τολμήσουν κάποτε οι διοικητικοί παράγοντες.

Είναι θέμα αξιοπιστίας και κύρους για το πρωτάθλημα και έτσι επιβάλλεται να το δουν. Φυσικά, θα συμφωνήσει κάποιος πως τυχόν επανάληψη του παιχνιδιού θα πρέπει να γίνει σε ανθρώπινο γήπεδο. Γιατί αυτό του Κορυδαλλού, ιδιαίτερα σε βροχερή ημέρα, είναι για ζώα.

Πρέπει να αναγνωριστεί στον πρόεδρο του Ολυμπιακού η αποφασιστικότητα να θέσει αμέσως και εγγράφως αίτημα επανάληψης και αυτό αποτελεί μια βάση για θετική ανταπόκριση από πλευράς ΕΠΑΕ. Η τελευταία οφείλει να βλέπει ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα και αυτό φάνηκε πάλι με τα δεκαεπτά χιλιάδες εισιτήρια σε επτά παιχνίδια.

Ούτε στην Αλβανία δεν υπάρχει τόσο φτωχό σύνολο εισιτηρίων σε κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία, και θα έπρεπε αυτό ειδικά το θέμα να είναι υψίστης προτεραιότητος για την ΕΠΑΕ. Δεν είναι μόνο το χρήμα, για το οποίο όλοι μονιάζουν όταν πρόκειται να το διεκδικήσουν από τις τηλεοράσεις ή το κράτος.

Εχει υποβαθμιστεί σοβαρά ο θεσμός του πρωταθλήματος και απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, ακόμη και αν είναι παράτυπες η αντικανονικές. Στην περίπτωση που μας απασχολεί το ύψιστο αγαθό είναι η αποκατάσταση του δικαίου. Κατά συνέπεια υπάρχει το ηθικό έρεισμα.

Ανεξάρτητα απ’ όλα αυτά, εκ των υστέρων σκέπτεται κανείς ότι όλα θα είχαν τελειώσει αν ο Γιαννακόπουλος σουτάριζε άουτ το πέναλτι που είχε κερδίσει κατά τρόπο παραπλανητικό. Και τότε, θα μιλούσαμε για αποθέωση του φερ πλέι. Τώρα, το χρήσιμο είναι, ότι εξαιτίας των δηλώσεων του παίκτη, γίνεται κουβέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή