Το ντέρμπι που θα αλλάξει τις ισορροπίες

Το ντέρμπι που θα αλλάξει τις ισορροπίες

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετά πολλών επαίνων ήττα του Ολυμπιακού από την Μπάγερν στο Φάληρο επιβεβαίωσε μαθηματικά αυτό που έμοιαζε απόλυτα λογικό και μόνο με το άκουσμα της κλήρωσης το καλοκαίρι: οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους μόνο μία χαραμάδα ελπίδας για πρόκριση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα μισάνοικτο παράθυρο για την ευρωπαϊκή τους συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ και μια ορθάνοικτη πόρτα για τον πιο ρεαλιστικό στόχο που είχε τεθεί εξαρχής από τη διοίκηση και τον προπονητή τους, την κατάκτηση, δηλαδή, του τίτλου στην Ελλάδα, μετά δύο ολόκληρα χρόνια ξηρασίας.

Η προοπτική αυτή μοιάζει μονόδρομος για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και δίνει πλέον μια παραπάνω πινελιά ενδιαφέροντος στο ντέρμπι που επισκιάζει όλα τα άλλα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ αυτό το τριήμερο.

Η αυριανή μονομαχία του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» μοιάζει κομβική και για τους δύο αντιπάλους και ήδη φορτίστηκε επικίνδυνα μετά τις θλιβερές αποκαλύψεις από το πάρτι του Βράνιες. Είναι το πρώτο δυνατό εντός έδρας τεστ για τους «ερυθρόλευκους» που χρειάζονται μόνο νίκη για να παραμείνουν όπως και να ’χει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ για την «Ενωση» έχει ήδη αποκτήσει χαρακτήρα πρόωρου τελικού. Νωρίς να το πεις αυτό μόλις από την 8η αγωνιστική ενός πρωταθλήματος που έχει και πλέι οφ, αλλά δεν μοιάζει παράλογο αν αναλογιστεί κανείς ότι σε περίπτωση ήττας της, η ομάδα του Κωστένογλου θα μείνει 8 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ψυχολογικά, επικοινωνιακά και βαθμολογικά.

Αντίθετα, εάν νικήσει η ΑΕΚ θα φέρει τούμπα όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα και πέρα από την ενίσχυση της δικής της υποψηφιότητας για τον τίτλο, θα βυθίσει τον Ολυμπιακό στη δίνη της αμφισβήτησης. Η ομάδα του Μαρτίνς είναι μεν πρώτη, δεν έχει κάνει, όμως, πειστικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Κερδίζει συνήθως δύσκολα με μόλις ένα γκολ διαφορά κι αν στραβοπατήσει στο ντέρμπι όπως το έκανε και κόντρα στον αποδυναμωμένο Παναθηναϊκό, σαφώς και θα έχει θέμα. Μετρά, άλλωστε, μόλις δύο νίκες στα τελευταία 13 ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας κι αυτό δεν ταιριάζει στο DNA μιας ομάδας μαθημένης να κάνει πρωταθλητισμό. Ο ΠΑΟΚ περιμένει απόψε δική του νίκη στον Βόλο για να επωφεληθεί από το αποτέλεσμα του φαληρικού ντέρμπι, όποιο κι αν είναι αυτό. Το καλύτερο σενάριο για τον ίδιο είναι να χάσει ο Ολυμπιακός για να τον προσπεράσει και να πιάσει κορυφή ή να έλθει ισοπαλία, για να ισοβαθμίσει μαζί του και να του στερήσει σχετικά γρήγορα το ψυχολογικό προβάδισμα του πρωτοπόρου. Το Πανθεσσαλικό θα μοιάζει απόψε με μια μικρή Τούμπα, καθώς χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ θα τον ακολουθήσουν στον Βόλο για να τον στηρίξουν.

Ενδιαφέρον παιχνίδι είναι και το άλλο σημερινό, ανάμεσα στον ΟΦΗ και στην Ξάνθη στο Ηράκλειο, τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη φορμαρισμένη Λάρισα αναζητώντας την πρώτη του νίκη στο ΟΑΚΑ, ο Ατρόμητος αναζητεί στο Περιστέρι μια νίκη ηρεμίας κόντρα στον ουραγό Πανιώνιο που ψάχνεται κι αυτός να πιαστεί από κάπου, ο Αρης είναι φαβορί στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Παναιτωλικό, όπως και ο Αστέρας στην Τρίπολη με αντίπαλο τη Λαμία, στο παιχνίδι της Δευτέρας. Συνοπτικά, το πρόγραμμα (8η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 ΟΦΗ – Ξάνθη (Novasports 1), 19.30 Βόλος – ΠΑΟΚ (Novasports 2), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Παναθηναϊκός – Λάρισα Novasports 1), 17.00 Ατρόμητος – Πανιώνιος(ΕΡΤ), 17.15 Αρης – Παναιτωλικός (Novasports 2), 19.30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ (Novasports 1), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (Novasports 1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7 αγώνες): Ολυμπιακός 19, ΠΑΟΚ 17, Ξάνθη 15, ΑΕΚ 14, ΟΦΗ 13, Λάρισα 9, Βόλος 9, Αρης 8, Ατρόμητος 8, Παναθηναϊκός 8, Αστέρας Τρίπολης 6, Λαμία 4, Παναιτωλικός 2, Πανιώνιος -2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή