Γέρνει προς Σ. Αραβία η «πλάστιγγα» της Γιουνάιτεντ

Γέρνει προς Σ. Αραβία η «πλάστιγγα» της Γιουνάιτεντ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μάντσεστερ προβλέπεται οσονούπω να… πλημμυρίσει με πετροδόλαρα, αφού μετά την πρωταθλήτρια Σίτι που ανήκει στους εμίρηδες του Αμπου Ντάμπι, η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας φέρεται να ετοιμάζει νέα προσφορά για την ιδιοκτησία της Γιουνάιτεντ, ύψους έως 4 δισ. ευρώ.

Η αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ αρνήθηκε πρόσφατα προσφορά του σαουδαραβικού βασιλικού οίκου για αγορά του πακέτου μετοχών ύψους 3 δισ. στερλινών (κοντά στα 3,3 δισ. ευρώ), σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο οποίος όμως διαβλέπει πλέον σημάδια αλλαγής πορείας των Γκλέιζερ από το αμετακίνητο «δεν πωλείται ο σύλλογος», που τους ανήκει από το 2005. Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες δεν περνούν και την καλύτερη περίοδο στη Γιουνάιτεντ, και ο Τύπος στη Βρετανία εκτιμά ότι πιθανόν η προσφορά που απέρριψαν, τρίτη κατά σειράν, ήταν και η τελευταία που δεν δέχονται.

Οπως έγραψε η Sunday Mirror, «καθώς η χρηματιστηριακή αξία της Γιουνάιτεντ ανέρχεται σε 2,64 δισ. δολάρια, θα πρέπει κάποιος να πληρώσει τουλάχιστον 4 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τον σύλλογο απο τους Γκλέιζερ» σύμφωνα με οικονομικό αναλυτή. Κι αυτή η προσφορά μπορεί να φθάσει πολύ σύντομα, κατά τον Τύπο.

Προσφάτως ο Κέβιν Γκλέιζερ, ένα από τα έξι μέλη της ιδιοκτήτριας οικογένειας, έθεσε το μερίδιό του στη Γιουνάιτεντ, ύψους 13% και αξίας 270 εκατ. λιρών, στη διάθεση των επενδυτών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αυτό θεωρείται σαφές δείγμα αλλαγής νοοτροπίας και πιθανής επικείμενης πώλησης. Είναι γνωστό ότι η 14ετία των Γκλέιζερ ποτέ δεν κατάφερε να πείσει τους φίλους της Γιουνάιτεντ για τις προθέσεις της αμερικανικής οικογένειας, ενώ εσχάτως ο σύλλογος βαρύνεται τόσο από αποτυχίες εντός αγωνιστικού χώρου όσο και από βαριά χρέη που όλο και αυξάνονται.

Εκεί αναμένεται σύντομα να εισέλθει εκ νέου με νέα πρόταση ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με δεδομένη την επιθυμία του να αποκτήσει το πακέτο μετοχών των «κόκκινων διαβόλων».

Ρεπορτάζ της Sun ανέφερε την Τρίτη ότι η διοίκηση της Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται ήδη να λάβει νέα προσφορά από το Ριάντ, ύψους άνω των 3 δισ. στερλινών, με την εφημερίδα να κάνει από τώρα τη σύγκριση μεταξύ των βασιλικών οικογενειών της Σαουδικής Αραβίας και του Αμπου Ντάμπι, με το ντέρμπι του Μάντσεστερ σε μερικά χρόνια να μετονομάζεται σε… ντέρμπι της αραβικής ερήμου!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή