Νέα ΑΜΚ στον ΠΑΟΚ ύψους 28 εκατ. ευρώ

Νέα ΑΜΚ στον ΠΑΟΚ ύψους 28 εκατ. ευρώ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα. Η ΑΜΚ θα είναι ύψους 28 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της από τον  Ιβάν Σαββίδη.

Η νέα ΑΜΚ αφορά τις ανάγκες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ –η οποία έχασε ένα αρκετά σημαντικό προσδοκώμενο έσοδο εξαιτίας του ευρωπαϊκού αποκλεισμού της–  και βάσει νόμου θα καλυφθεί σε δύο μήνες, πραγματοποιείται για να καλυφθούν τα έξοδα της φετινής σεζόν με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών. Τα 28 εκατ. θα κατατεθούν στην ΠΑΕ. Από αυτά οι 300.000 ευρώ θα πάνε στο κεφάλαιο και τα 27.700.000 στο αποθεματικό. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 116.140.633,40 ευρώ. Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ήταν αυτός που ανέλαβε την ενημέρωση και τη διενέργεια της όλης διαδικασίας, ενώ στη συνέχεια απάντησε και σε ορισμένες ερωτήσεις.

Οσον αφορά την αλλαγή προπονητή είπε ότι ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ για το «μπάι άουτ» του Φερέιρα προκειμένου να καλύψει άμεσα τη φυγή του Λουτσέσκου, ο οποίος (όπως είπε) είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ελλάδα. Για τις αλλαγές στο ρόστερ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραδέχθηκε πως η ομάδα απέτυχε στην Ευρώπη, πράγμα το οποίο έχει αντίκτυπο και στο FFP, αν και εμφανίστηκε καθησυχαστικός σημειώνοντας πως ο σύλλογος ελέγχει απόλυτα το θέμα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή