«Αγόρασε» ηρεμία ο ΠΑΟ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Καλαμάτα και Καβάλα ακούστηκαν αυτή τη φορά οι… κουμπουριές που απειλούν άλλες δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 με πρόωρη αποχώρηση από το Κύπελλο. Μετά την Ξάνθη, θύματα οδυνηρής έκπληξης έπεσαν η Λάρισα και ο ΟΦΗ, που ηττήθηκαν καθαρά με 3-0 και 2-0 αντίστοιχα από ομάδες πολύ μικρότερης κατηγορίας και πάνε με την πλάτη στον τοίχο στις ρεβάνς του Δεκεμβρίου. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος ήταν πολύ πιο προσεκτικοί. Νίκησαν με 3-1 και 3-0 εκτός έδρας την Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Εχοντας δει τα παθήματα των άλλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1, ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε αρκετούς βασικούς για να περιορίσει την πιθανότητα ενός… λάθους. Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερά ανώτερος από την αξιόμαχη Παναχαϊκή και επικράτησε εύκολα 3-1 στην Πάτρα, προηγούμενος με 2-0 στο ημίχρονο  με τον Μπουζούκη στο 26΄ και αυτογκόλ του Μωραΐτη στο 45΄ σε προσπάθεια του Μακέντα. Οι Πατρινοί ήταν πιο απειλητικοί στο β΄ μέρος, αναθάρρησαν όταν μείωσαν στο 64΄ με τον Μωραΐτη, αλλά αμέσως μετά την αποβολή (δύο κίτρινες) του Ρουγκάλα στο 71΄ οι «πράσινοι» έκαναν το 3-1 με κεφαλιά του Κουρμπέλη και «τελείωσαν» το παιχνίδι. Μάλιστα, είναι το πρώτο παιχνίδι της περιόδου που ο Παναθηναϊκός σημειώνει περισσότερα από ένα γκολ!

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κολ (74΄ Λινάρδος), Σιατραβάνης (86΄ Μασούρας), Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77΄ Μαυριάς), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (74΄ Περέα), Δώνης, Μολό, Μπουζούκης (65΄ Φάουστο), Κολοβός, Μακέντα(79΄ Σέχου).

Νωρίτερα, η απόφαση του Μιχάλη Γρηγορίου να παρατάξει τη Λάρισα χωρίς κανέναν απ’ όσους ξεκίνησαν βασικοί στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δεν δικαιώθηκε από τους παίκτες του. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ βαρύ: η Καλαμάτα, ομάδα δύο κατηγορίες πιο χαμηλά, συνέτριψε την ΑΕΛ 3-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Αλεξόπουλο, ο οποίος πέτυχε και τα τρία γκολ της «Μαύρης Θύελλας» στο 38΄, στο 72΄ και στο 93΄. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 82΄ λόγω αποβολής (δύο κίτρινες) του Γκόλια.

Απροσδόκητη ήττα με 2-0 γνώρισε και ο ΟΦΗ από την Καβάλα, ομάδα Γ΄ Εθνικής, δηλαδή τρεις κατηγορίες παρακάτω! Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν σχετικά νωρίς με 2-0 (6΄ Κουτσούμπας, 38΄ Βασ. Παπαδόπουλος), οι Κρητικοί αντέδρασαν αναιμικά, απείλησαν λιγότερο απ’ όσο απειλήθηκαν και μάλλον πρέπει να νιώθουν ευχαριστημένοι που μετά τόσο κακή εμφάνιση ηττήθηκαν μόνο με δύο γκολ διαφορά! Αντίθετα, ο ουραγός του πρωταθλήματος Πανιώνιος ξέσπασε και νίκησε εκτός έδρας 3-0 τον Ολυμπιακό Βόλου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμμανουηλίδη. Ο 19χρονος (δανεικός από τον Παναθηναϊκό) επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 57΄  με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ έκανε το 3-0 στο 88΄. Νωρίτερα, ο Οικονομίδης είχε πετύχει το 2-0 στο 64΄.

Οι πρώτοι αγώνες της 5ης φάσης του Κυπέλλου ολοκληρώνονται σήμερα. Το πρόγραμμα: Ιαλυσός – Παναιτωλικός (15.00), Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης (15.00), Αιολικός – Λαμία (17.15) και Τρίκαλα -Εργοτέλης (19.30). Οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Αρης θα αγωνιστούν από τη φάση των «16».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή