«Σάρωσε» η Πόποβα, δεν μπόρεσε η Τάτση

«Σάρωσε» η Πόποβα, δεν μπόρεσε η Τάτση

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αττάλεια. Ο Λεωνίδας Κόκκας ρίχνεται σήμερα στη μάχη του 71ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατηγορία των 94 κιλών. Εστω κι αν δεν δηλώνουν τίποτα, αθλητής και προπονητής, συνηθίζεται αυτό στην άρση βαρών, υπάρχει σίγουρα ελπίδα για μετάλλιο. Βασικοί αντίπαλοι του κατόχου του χρυσού μεταλλίου και στις δύο κινήσεις, των Μεσογειακών Αγώνων, ο Πασάεβ από το Αζερμπαϊτζάν, ο Βούλγαρος Στογιάνοφ, ο Αρμένιος Πιλοσγιάν και ο Ιρανός Μπαγκερί.

Στις γυναίκες αγωνίζονται, στο «Β» γκρουπ στις 10 το πρωί στα 75 κιλά η Χριστίνα Ιωαννίδη και η Φιλιππία Κοχλιαρίδου.

Η Μαρία Τάτση, στην κατηγορία των 63 κιλών, δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο. Αιτία τα μόλις 95κ. που σήκωσε στο αρασέ και κατέλαβε την 9η θέση. Αλλά και το σωματικό της βάρος – ήταν 800 γραμμάρια βαρύτερη από την Ουγγαρέζα Κρούτσλερ, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ με 130κ. Ετσι στο σύνολο κατετάγη 5η με 225κ., μένοντας μόνο με την ικανοποίηση ότι είχε μια καλή παρουσία στο ζετέ, και δύο πανελλήνια ρεκόρ σε ζετέ και σύνολο. Η Ρωσίδα Βαλεντίνα Πόποβα αναδείχθηκε το πρόσωπο της ημέρας, ίσως και των αγώνων. Κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια με δύο παγκόσμια ρεκόρ. Σήκωσε 115κ. στο αρασέ (νέο ρεκόρ), 142,5 στο ζετέ, σύνολο 257,5κ., που αποτελεί και αυτή παγκόσμια επίδοση.

Δεύτερη στο σύνολο ήταν η Ρωσίδα Χαμπίροβα με 250 κιλά και τρίτη η Κρούτσλερ με 250κ. Στο αρασέ η Κρούτσλερ νίκησε τη Χαμπίροβα, σηκώνοντας μεν τα ίδια κιλά, 110, αλλά ήταν ελαφρύτερη κατά 200 γραμμάρια.

Οι Χρήστος Χριστοφορίδης και Κώστας Παπαδόπουλος, που αγωνίστηκαν στα 85 κιλά, τα πήγαν αρκετά καλά. Μάλιστα ο πρώτος ξεπέρασε και τα κιλά τα οποία είχε βάλει στόχο. Ο 23χρονος αθλητής σήκωσε 155κ. στο αρασέ, 195 στο ζετέ (σύνολο 350κ. και κατέλαβε τη 10η θέση στο σύνολο και στο ζετέ και τη 13η στο αρασέ).

Ο 18χρονος Κώστας Παπαδόπουλος σήκωσε τα ίδια με τον συναθλητή του στο αρασέ, 190 στο ζετέ (σύνολο 345 κιλά και κατετάγη 12ος στο σύνολο και στο ζετέ και 15ος στο αρασέ). Ο τελευταίος, μετά τον αγώνα ήταν εμφανώς στεναχωρημένος, ίσως και από την… κατσάδα του Χρήστου Ιακώβου, που γνωρίζει ότι ο αθλητής του έχει περισσότερες δυνατότητες. Ο Γεωργιανός Γκεόργκι Ασανίτζε αναδείχθηκε για πρώτη φορά Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σύνολο με 390κ.

Τα αποτελέσματα: Σύνολο: Ασανίτζε (Γεωργία) 390, Χατσατριάν (Αρμενία) 387,5κ., Ανισάνκα (Λευκορωσία) 385κ. Αρασέ: Χατσατριάν 180κ., Ασανίτζε 180κ., Ανισάνκα 177,5κ. Ζετέ: Ασανίτζε 210κ., Κιρόγα (Κούβα) 210κ., Ανισάνκα 207,5κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή