«Συστράτευση» ελπίδας για Εθνική

«Συστράτευση» ελπίδας για Εθνική

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ενενηντάλεπτα χωρίζουν την Εθνική Ελπίδων απ’ την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2008. Τελευταίο της εμπόδιο, η ομάδα της Τουρκίας την οποία αντιμετωπίζει απόψε στα Γιάννενα (ώρα έναρξης 9 μ.μ.), στο πρώτο παιχνίδι-μπαράζ, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη στο Κοτσαέλι. Η Ηπειρος ζει στο ρυθμό του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια, περίπου 10.000. Αναμφίβολα η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι θεατές στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων αναμένεται να είναι… θερμή, κάτι το οποίο θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι διεθνείς.

«Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου η ομάδα θα μπορέσει να φτάσει στον στόχο της», τόνισε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ανδρέας Μιχαλόπουλος. Και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολος αντίπαλος η Τουρκία. Είναι μία ομάδα με πολύ καλή άμυνα που παίζει ασφυκτικό πρέσινγκ σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Ομως, έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, το απέδειξαν στην πρώτη φάση των προκριματικών, όταν τα κατάφεραν περίφημα με παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και αναφέρομαι στην Αγγλία και τη Γερμανία». Από την πλευρά του, ο τερματοφύλακας της Ελπίδων και αρχηγός τους, Στέφανος Κοτσόλης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα θετικό αποτέλεσμα: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι δύσκολο το παιχνίδι, έχουμε όμως τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε. Υπάρχει η πίστη ότι η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος και να κατακτήσει τον τίτλο, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Ενα επιπλέον κίνητρο για όλους τους παίκτες είναι ότι θέλουμε να φτάσουμε στην τελική φάση, αφού αν αποκλειστούμε πολλοί από εμάς θα πάψουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες μας στην Εθνική Ελπίδων καθώς θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος τους σε αυτή την ομάδα».

Να σημειωθεί πως ο αγώνας θα μεταδοθεί απ’ το νέο ψηφιακό κανάλι, Alpha Digital (9 μ.μ.). Ετσι, ελάχιστοι θα είναι οι τηλεθεατές που θα έχουν την ευκαιρία να δουν το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής μας, καθώς οι συνδρομητές δεν ξεπερνούν τους 2.500. Παρεμπιπτόντως, για πρώτη φορά ένας αγώνας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου δεν θα μεταδοθεί από ανοικτή τηλεόραση…

Ρεαλιστικά και στατιστικά αν δει κανείς την υπόθεση, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για κάθε ομάδα, ο διπλός στόχος. Ευρώπη και Ελλάδα. Και δεν θα μπορούσαν οι πράσινοι να αποτελέσουν εξαίρεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή