Κρίσιμο συνέδριο για ιστιοπλοϊκές κλάσεις

Κρίσιμο συνέδριο για ιστιοπλοϊκές κλάσεις

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις Βερμούδες, όπου διεξάγεται το συνέδριο της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αναμένεται να αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες το ολυμπιακό… μέλλον συγκεκριμένων τύπων σκαφών και θα ληφθεί η τελική απόφαση εάν στη διοργάνωση του Παρισιού (2020) η ιστιοσανίδα (RSX) θα μετατραπεί σε… ιπτάμενη (foiling). Ομως και οι εκπρόσωποι του Φινν ενδέχεται να θέσουν θέμα επαναφοράς της κατηγορίας στο ολυμπιακό πρόγραμμα με αντικατάσταση άλλων κλάσεων (RSX, 470), κάτι που δεν θα είναι θετικό για την ελληνική ιστιοπλοΐα.

Σε ό,τι αφορά τις ιστιοσανίδες, διεξήχθησαν δοκιμαστικοί αγώνες για foiling και οι αξιολογήσεις είναι θετικές καθώς προσφέρει περισσότερο θέαμα. Οι εκπρόσωποι των Φινν φιλοδοξούν να επανέλθει η κλάση στους Ολυμπιακούς. Εχουν προτείνει να αντικατασταθεί ένα αγώνισμα της ιστιοσανίδας (π.χ. ανδρών) με το Φινν και να μετατραπεί το σκάφος των γυναικών σε μεικτό. Για να αντισταθμιστεί η ανδρική συμμετοχή του Φινν, πρότειναν να γίνει το 470 από μεικτό, γυναικείο. Εάν κατατεθεί η πρόταση θα χρειαστεί αυξημένη πλειοψηφία. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή, θα είναι αρνητικό για τη χώρα μας, η οποία διαθέτει μια εκπληκτική νέα γενιά αθλητών RSX ενώ θα σημάνει το τέλος των διθέσιων σκαφών στην Ελλάδα (420, 470) όπου υπάρχει μεγάλη παράδοση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή