Μισογεμάτο βλέπουν το ποτήρι στον ΠΑΟΚ

Μισογεμάτο βλέπουν το ποτήρι στον ΠΑΟΚ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άρνηση του ΠΑΟΚ να χάσει ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο μετά το γκολ-μαχαιριά του Μακέντα στο 87΄, είναι για τους οπαδούς του πολύ πιο ελπιδοφόρο σημάδι ακόμα κι απ’ αυτόν το απροσδόκητα κερδισμένο βαθμό της ισοπαλίας, με το γκολ-πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 101΄ του ντέρμπι της Τούμπας.

Σε μια κακή του βραδιά, όπου λίγα πράγματα του πήγαν καλά απέναντι σε έναν ψυχωμένο, μυαλωμένο και καλά διαβασμένο Παναθηναϊκό, ο πρωταθλητής είχε τη δύναμη να κυνηγήσει με πείσμα κάθε φάση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Η δικαίωση αυτής της νοοτροπίας ήλθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όπως είχε συμβεί ξανά στην Τούμπα κόντρα και στον Αρη, διευρύνοντας έτσι σε 44 παιχνίδια το αήττητο σερί του που κρατά από τις 4 Μαρτίου του 2018. Αυτή η μαχητική νοοτροπία ή ακόμα και η εύνοια της τύχης, είναι δείγμα ομάδας φτιαγμένης να κάνει πρωταθλητισμό και μαθημένης να επιβιώνει κάτω από αντίξοες καταστάσεις, εκεί που όλα μοιάζουν να είναι ολοκληρωτικά χαμένα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σ’ αυτή την ανατροπή του σκηνικού, ήταν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο μεγάλος αρχηγός επέστρεψε σε χρόνο-ρεκόρ μετά την εγχείρηση στον χιαστό και έμοιαζε όχι μόνο σαν να μην είχε λείψει ποτέ, αλλά και σαν να μην έχει περάσει ο χρόνος από πάνω του. Πιο ώριμος από ποτέ στα 34 του χρόνια, ο Βιεϊρίνια αποδείχθηκε ξανά ηγέτης όχι μόνο με τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά και με τη συμπεριφορά του την ώρα της έντασης στ’ αποδυτήρια της Τούμπας, όταν ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες του Παναθηναϊκού για τη δύσκολη θέση που βρέθηκαν.

Η κίνηση αυτή σχολιάστηκε θετικά από τους «πράσινους», όπως το ίδιο θετικά σχολιάστηκε και η κίνηση του Γιάννη Μπουζούκη να αγκαλιάσει στο τέλος του αγώνα τον Βιεϊρίνια, παρά την πίκρα του από τον τρόπο της ισοφάρισης και την ένταση που δημιουργήθηκε.

Το στιγμιότυπο σχολιάστηκε με τη λέξη «σεβασμός» σε ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και με μεγαλύτερο ενθουσιασμό από τον Γιώργο Σαββίδη. «Παικταράδες» έγραψε στη σχετική φωτογραφία, για να ακολουθήσει μια νέα ανάρτησή του προς άλλους αποδέκτες: «Οσο και να προσπαθείτε να δημιουργήσετε αρνητικό κλίμα, δεν θα σας βγει»!

Πέρα απ’ όλα αυτά, κανείς στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ δεν παραβλέπει την ευκαιρία που χάθηκε να βρεθεί η ομάδα στην κορυφή. Ηταν το τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι χωρίς νίκη κι αυτό γεννά προβληματισμό, ειδικά τώρα που μία νίκη επί του Παναθηναϊκού θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή