Ενδεκαετής αποκλεισμός του οπαδού της Βερόνα

Ενδεκαετής αποκλεισμός του οπαδού της Βερόνα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρατσιστική επίθεση από τους οργανωμένους οπαδούς της Βερόνα, που υπέστη ο επιθετικός της Μπρέσια Μάριο Μπαλοτέλι το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεν έμεινε ατιμώρητη. Στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ιταλός επιθετικός σταμάτησε ξαφνικά να αγωνίζεται, κλώτσησε την μπάλα στις κερκίδες και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, λόγω των ρατσιστικών λεκτικών επιθέσεων που δέχθηκε. Μετά την προσωρινή διακοπή, ο Μπαλοτέλι επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και εντέλει σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο «Σούπερ Μάριο» τόνισε πως οι οπαδοί της Βερόνα «εμπλέκονται με ιστορικές και κοινωνικές καταστάσεις που δεν είναι για τους μικρά-σκεπτόμενους ανθρώπους».

Στον αντίποδα, όμως, ο επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών της Βερόνα, Λούκα Καστελίν, εξήγησε πως οι οπαδοί της ομάδας δεν είναι ρατσιστές, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως ο Μπαλοτέλι δεν θα γίνει ποτέ 100% Ιταλός: «Ο Μπαλοτέλι είναι Ιταλός επειδή έχει ιταλική υπηκοότητα. Δεν θα μπορέσει όμως ποτέ να είναι Ιταλός 100%. Εάν είμαστε ρατσιστές οι οπαδοί της Βερόνα; Εχουμε και εμείς έναν μαύρο στην ομάδα μας και όλη η Βερόνα τον χειροκρότησε».

Η Βερόνα δεν έμεινε απαθής και τιμώρησε τον Καστελίν με ενδεκαετή αποκλεισμό. Ο οπαδός δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο της ομάδας μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2030.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή