ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ενδεκαετής αποκλεισμός του οπαδού της Βερόνα

Ενδεκαετής αποκλεισμός του οπαδού της Βερόνα

Η ρατσιστική επίθεση από τους οργανωμένους οπαδούς της Βερόνα, που υπέστη ο επιθετικός της Μπρέσια Μάριο Μπαλοτέλι το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεν έμεινε ατιμώρητη. Στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ιταλός επιθετικός σταμάτησε ξαφνικά να αγωνίζεται, κλώτσησε την μπάλα στις κερκίδες και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, λόγω των ρατσιστικών λεκτικών επιθέσεων που δέχθηκε. Μετά την προσωρινή διακοπή, ο Μπαλοτέλι επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και εντέλει σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο «Σούπερ Μάριο» τόνισε πως οι οπαδοί της Βερόνα «εμπλέκονται με ιστορικές και κοινωνικές καταστάσεις που δεν είναι για τους μικρά-σκεπτόμενους ανθρώπους».

Στον αντίποδα, όμως, ο επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών της Βερόνα, Λούκα Καστελίν, εξήγησε πως οι οπαδοί της ομάδας δεν είναι ρατσιστές, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως ο Μπαλοτέλι δεν θα γίνει ποτέ 100% Ιταλός: «Ο Μπαλοτέλι είναι Ιταλός επειδή έχει ιταλική υπηκοότητα. Δεν θα μπορέσει όμως ποτέ να είναι Ιταλός 100%. Εάν είμαστε ρατσιστές οι οπαδοί της Βερόνα; Εχουμε και εμείς έναν μαύρο στην ομάδα μας και όλη η Βερόνα τον χειροκρότησε».

Η Βερόνα δεν έμεινε απαθής και τιμώρησε τον Καστελίν με ενδεκαετή αποκλεισμό. Ο οπαδός δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο της ομάδας μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2030.