Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Θέλει, αλλά δεν μπορεί…

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Θέλει, αλλά δεν μπορεί…

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πέμπτη ήττα του Ολυμπιακού και τρίτη εντός έδρας, αυτή τη φορά από την Εφές Αναντόλου (67-86) για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθήλωσε τους «ερυθρόλευκους» στον βαθμολογικό βυθό της Ευρωλίγκας με 2-5 νίκες – ήττες. Οι εποχές έχουν αλλάξει και η τουρκική ομάδα έφυγε νικήτρια από το ΣΕΦ, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της, κυρίως στην επίθεση. H κατάρρευση του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν σημείωσε 11 πόντους και δέχτηκε 32, φανέρωσε σ’ έναν ακόμη αγώνα την έλλειψη καλής ψυχολογίας των «ερυθρολεύκων» και τον λανθασμένο σχεδιασμό της ομάδας, το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς και τη δυσκολία να έχουν διάρκεια καλής απόδοσης, λόγω του ενός αγώνα που δίνουν κάθε εβδομάδα, μόνο στην Ευρωλίγκα. Αντί ξεκούρασης, ο Ολυμπιακός δείχνει να προέρχεται από… διακοπή αγωνιστικής δράσης και αποδεικνύεται ότι μόνον από τις προπονήσεις δεν μπορεί να συντηρηθεί σε καλύτερο επίπεδο απ’ αυτό που έχει παρουσιάσει.

Στο «λίφτινγκ» που επιχειρεί ο Κεστούτις Κεμζούρα, ύστερα από τις προσθήκες των Ριντ και Ρότσεστι, χρειάζεται πίστωση χρόνου, εν μέσω συνεχόμενων παιχνιδιών και απαιτητικών νικών που χρειάζεται για να εισέλθει, τουλάχιστον, στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Μπορεί να μεσολαβεί μία εβδομάδα μεταξύ των αγωνιστικών της Ευρωλίγκας, αλλά όποιες προδιαγραφές βελτίωσης κι αν υπάρχουν, τα αρνητικά αποτελέσματα διαιωνίζουν τον δεδομένο προβληματισμό. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, ύστερα από συνεχή σκωτσέζικα ντους, έχει «γυρίσει την πλάτη» στην ομάδα, με αποτέλεσμα η εικόνα των εξεδρών του ΣΕΦ (5.700 θεατές) και η ατμόσφαιρα… θεάτρου να είναι αποκαρδιωτικές.

Εστω κι αν ο Ολυμπιακός είχε νεύρο στο τρίτο δεκάλεπτο και μείωσε μέχρι τους επτά πόντους (61-68), ο Μίτσιτς (ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση) «έσβησε» κάθε προσδοκία του. Η ζημιά που είχε πάθει το διάστημα 15΄-20΄ ήταν ανεπανόρθωτη, γιατί οι ποιοτικότεροι γκαρντ της Εφές δεν του επέτρεψαν ολική ανατροπή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάντερ 8 (1), Ρότσεστι 4 (1), Πολ 15 (4), Κόνιαρης 5 (1), Σπανούλης 4, Τσέρι 2, Μιλουτίνοβ 10, Βεζένκοβ, Πρίντεζης 14 (1), Ρούμπιτ 2, Ριντ 3

ΕΦΕΣ: Λάρκιν 24 (3), Μπομπουά 10 (1), Σίνγκλετον 7 (2), Μπαλμπάι, Πλάις, Μίτσιτς 27 (5), Σντερσον 3, Πίτερς 3 (1), Ντάνστον 10, Σίμον 2.

Αποτελέσματα χθεσινών αγώνων:  Ζενίτ – Χίμκι 73-87, Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ 60-75, Μακάμπι – Αλμπα 104-78.

• Ευκαιρία να βάλει θετικό πρόσημο στη βαθμολογία (τρεις νίκες – τρεις ήττες), παίζοντας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση, θα έχει ο Παναθηναϊκός στο σημερινό παιχνίδι με τη Βαλένθια (21.30) στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, όπου θα τιμηθεί ο Ρικ Πιτίνο. Oι «πράσινοι» θα δώσουν τον δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα και ενώ έπεται και τρίτη αναμέτρηση με αντίπαλο την Αλμπα, την επόμενη αγωνιστική. Η Βαλένθια είναι ουραγός στη βαθμολογία, μαζί με τη Φενέρμπαχτσε και την Αλμπα Βερολίνου (μία νίκη – πέντε ήττες), αλλά όπως τόνισε και ο τεχνικός του ΠΑΟ, Αργύρης Πεδουλάκης, «δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα». Η άμυνα του ΠΑΟ θα στοχεύσει στον πιο επικίνδυνο παίκτη των «νυχτερίδων», Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς.

Τα παιχνίδια που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής: Βιλερμπάν – ΤΣΣΚΑ, Φενέμπαχτσε – Μπάγερν, Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή