Euro2020: Εκλεισαν οι προκρίσεις των ομίλων, μένει το Nations League

Euro2020: Εκλεισαν οι προκρίσεις των ομίλων, μένει το Nations League

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δανία και Ελβετία προστέθηκαν προχθές το βράδυ στη λίστα των ομάδων που έχουν πάρει την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, αφήνοντας προς το παρόν εκτός νυμφώνος την Ιρλανδία, που πάντως θα έχει μία ακόμη ευκαιρία μέσω του Nations League τον προσεχή Μάρτιο.

Η Δανία απέσπασε το υπερπολύτιμο 1-1 στο Δουβλίνο από την Ιρλανδία, καθώς προηγήθηκε στο 73΄ με τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, ενώ οι Ιρλανδοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα με τον Ματ Ντόχερτι. Η ισοπαλία, όμως, δεν έφθανε στους γηπεδούχους και χάρισε τη δεύτερη θέση με την πρόκριση στη Δανία. Την πρώτη θέση πήρε η Ελβετία, μετά τον υγιεινό περίπατο, με σκορ 6-1, στην έδρα του Γιβραλτάρ.

Με τέσσερα γκολ σε 25 λεπτά του α΄ ημιχρόνου και άλλα πέντε μέσα σε 17 λεπτά του β΄, η Ιταλία σκόρπισε με 9-1 την Αρμενία, δείχνοντας ότι η Σκουάντρα Ατζούρα είναι ικανή να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Μαζί με το εκπληκτικό Βέλγιο ήταν οι μόνες ομάδες που κατόρθωσαν το απόλυτο, με 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Πέρα από τη Δανία και την Ελβετία, εξασφαλισμένη θέση στην κλήρωση της 30ής Νοεμβρίου για τους ομίλους του επετειακού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του επόμενου καλοκαιριού έχουν οι Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταίες θα πάρουν την πρόκριση οι τέσσερις ομάδες που θα αναδειχθούν από τα πλέι οφ του Nations League, με τη συμμετοχή 16 ομάδων σε τέσσερις κατηγορίες. Η κλήρωση για τις τέσσερις κατηγορίες θα γίνει μεθαύριο, όταν και θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής των αγώνων αυτών.

• Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια ο Λιονέλ Μέσι με τον Εντινσον Καβάνι στο «φιλικό» της Αργεντινής με την Ουρουγουάη, που έληξε 2-2. Μετά τις διαμαρτυρίες του Μέσι για ένα σκληρό φάουλ, ο Καβάνι τον… προσκάλεσε σε καβγά και ο Μέσι φέρεται να απάντησε «όποτε θέλεις». Τελικά τους χώρισε ο Λουίς Σουάρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή