«Εσβησε» ο Μάιλς

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζει τον σκακιστικό κόσμο ο απροσδόκητος θάνατος του διάσημου Αγγλου σκακιστή, Αντόνι Μάιλς. Ο σπουδαίος γκραν μετρ, που τα τελευταία χρόνια έπασχε από διαβήτη, πέθανε τη Δευτέρα.

Ο Τόνι Μάιλς υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Δυτικούς σκακιστές, ήταν ο πρώτος Βρετανός, που πήρε τον τίτλο του γκραν μετρ και από τους λίγους Δυτικούς, που μπόρεσαν ν’ απειλήσουν τους πανίσχυρους Σοβιετικούς. Το 1974 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής νέων. Στη διάρκεια της καριέρας του πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις και είχε να επιδείξει λαμπρές νίκες απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους.

Κάποια περίοδο είχε συγκρουστεί με τη Βρετανική Σκακιστική Ομοσπονδία και αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ν. Ζηλανδίας. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο προκειμένου να πάρει μέρος σε σκακιστικά τουρνουά, ενώ αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε πολλές φορές.

Ο Μάιλς είχε γεννηθεί στις 23 Απριλίου 1955 και είχε σπουδάσει μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγκαμ. Διέκοψε τις σπουδές για το επαγγελματικό σκάκι, όμως το Πανεπιστήμιο του απένειμε Master Μαθηματικών, τιμώντας τον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή