Τσάμπιονς Λιγκ: Αδίκησε τον εαυτό του ο Ολυμπιακός

Τσάμπιονς Λιγκ: Αδίκησε τον εαυτό του ο Ολυμπιακός

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και πάλεψε με νύχια και με δόντια, αν και πραγματοποίησε στο πρώτο ημίχρονο την καλύτερή του εκτός έδρας εμφάνιση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, αν και προηγήθηκε με 2-0 στο 19΄, ο Ολυμπιακός, δυστυχώς, δεν μπόρεσε στο τέλος να κρατήσει ούτε τις εντυπώσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι», που κατέρρευσαν στο τελευταίο τέταρτο, ηττήθηκαν με 4-2 από την Τότεταμ στο Λονδίνο και πλέον, έχοντας μόλις έναν βαθμό στον όμιλο, καλούνται την τελευταία αγωνιστική να παίξουν το «τελικό» κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο, θέλοντας μόνο τη νίκη για να συνεχίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη, οι Λονδρέζοι σφράγισαν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης φτάνοντας τους δέκα βαθμούς. 

Και όμως, όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Ολυμπιακό στο υπερσύγχρονο σπίτι των Λονδρέζων. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να πετύχει τον αρχικό της στόχο και να αιφνιδιάσει τους «πετεινούς» στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους με τον Μουρίνιο στον πάγκο τους.

Ο Ελ Αραμπί με δυνατό σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ στο 6΄ και στο 19΄ ο Σεμέδο από κοντά, έπειτα από κόρνερ, έκανε το 2-0, βάζοντας από νωρίς τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού και δύσκολα στην Τότεναμ.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν χωρίς κόπο το προβάδισμα, καθώς η Τότεναμ δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σα. Ολα αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ένα λάθος του Μεριά έδωσε την ευκαιρία στον Ντέλε Αλι να μειώσει το σκορ σε 2-1, αλλά και να στείλει τη θετική αύρα, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε ο Ολυμπιακός, στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Εχοντας πλέον συνέλθει και αγωνιστικά και ψυχολογικά, η Τότεναμ μπήκε με άλλον αέρα στο δεύτερο μέρος και πολύ γρήγορα, μόλις στο 50ό λεπτό, εκμεταλλεύθηκε νέα αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας, και με το Κέιν έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, είχε μερικές καλές στιγμές στην αντίπαλη περιοχή, όμως στο 73΄ ο Οριέ, με σουτ μέσα από την περιοχή, οδήγησε την Τότεναμ στην ολική ανατροπή, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να πετάξει στα επόμενα λεπτά λευκή πετσέτα. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Κέιν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γκαζανίγκα, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Οριέ, Ντάιερ (29΄ Ερικσεν), Γουίνκς, Ντέλε Αλι (83΄ Εντομπελέ), Λούκας (61΄ Σισοκό), Σον, Κέιν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (75΄ Βαλμπουενά), Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε (79΄ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85΄ Γκερέρο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT