Εχασε την πρώτη θέση η ΑΕΚ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «τρένο» της ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει το… μονοπάτι της ευρωπαϊκής νίκης στα Ουράλια όρη, με αποτέλεσμα η «Ενωση» να γνωρίσει τη δεύτερη ήττα της (86-77) στην 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, από την Ουράλ Γκρέιτ και να απολέσει την πρώτη θέση του δ’ ομίλου. Η δυνατή έδρα της ρωσικής ομάδας (8.000 θεατές) και η αποφασιστικότητα που έδειξε η «παρέα» των διεθνών Νταϊνένκο, Καράσεφ και Αβλέεφ, «λύγισαν» την αντίσταση της ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να κερδίσει το προβάδισμα στο σκορ, μόνο μια φορά (65-67 στο 33′ με καλάθι του Κακιούζη), αλλά η ελληνική αντεπίθεση δεν είχε την απαραίτητη διάρκεια, ύστερα από το σερί των 10 συνεχόμενων πόντων.

Απέναντι στον γρήγορο ρυθμό που επέβαλαν οι Ρώσοι στον αγώνα, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να «απαντήσει» με τον ίδιο τρόπο, λόγω της απουσίας του Χατζή, αλλά και των τριών φάουλ που υπέπεσε ο αντικαταστάτης του, Αριαν Κόμαζετς στο 12′. Η άμυνα των περιφερειακών παικτών της ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτη, συγκριτικά με την απόδοση που είχαν στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα η έφεση του Καράσεφ και του Αβλέεφ από τη γραμμή των 6.25μ. να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο (ημ. 53-43, 3ο δεκάλεπτο: 65-57). Η τελευταία απόπειρα της ΑΕΚ να φύγει νικήτρια από το Περμ, ήρθε στο 37′ (73-71), αλλά ο Νταϊνένκο και ο Αβλέεφ ανέλαβαν επί προσωπικού να χαρίσουν στην ομάδα τους, το προβάδισμα, πετυχαίνοντας 8 συνεχόμενους πόντους (84-73).

ΟΥΡΑΛ ΓΚΡΕΪΤ : Νταϊνένκο 29 (2), Καράσεφ 8, Μιχαΐλοφ 12(1), Πιεγκούσιν 3, Αβλέεφ 21(2), Μπούι 6(1), Πανόφ 4, Βαϊσβίλα 3.

ΑΕΚ: Χόλντεν 16 (4), Κόμαζετς 2, Κακιούζης 14, Ντικούδης 22, Κικίλιας 3, Ζήσης, Ταπούτος, Μπιλμπά 2, Μπετς 18.

Β Στη σύσταση επιτροπής, η οποία θα κάνει διάλογο με την ΕΟΚ, προέτρεψε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Κουράκης την αντιπροσωπεία της ΕΣΑΚΕ, αλλά ο πρόεδρος της «λίγκας», Μανώλης Παπακαλιάτης υποστήριξε ότι η χθεσινή συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα προς την Πολιτεία για την εφαρμογή των ειλημμένων αποφάσεων των 14 ΚΑΕ. «Θα προχωρήσουμε ούτως ή άλλως και από την 1η Δεκεμβρίου, θα έχουμε 21 επαγγελματίες διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες της Α1, ενώ θα καταργηθούν τα δελτία για όλους τους παίκτες!», είπε ο κ. Παπακαλιάτης, περιφρονώντας τις πιθανές, νομικές συνέπειες που θα υπάρξουν για την ΕΣΑΚΕ και την πλήρη αμφισβήτηση της νομιμότητας του 10ου επαγγελματικού πρωταθλήματος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή