Ευρωλίγκα: Υψηλό εμπόδιο, υψηλό κίνητρο για Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Υψηλό εμπόδιο, υψηλό κίνητρο για Ολυμπιακό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά θέσεις στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας, ύστερα από δέκα αγωνιστικές, χωρίζουν τον Ολυμπιακό από την Αρμάνι, πριν από τη σημερινή αναμέτρηση στο ΣΕΦ (21.30), αλλά όπως τόνισε και ο Ετόρε Μεσίνα, οι Πειραιώτες παραμένουν αξιόμαχοι, ειδικά στην έδρα τους και ανεξαρτήτως της ενδέκατης θέσης που βρίσκονται. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο στάδιο του Νέου Φαλήρου για τον έκτο, εντός έδρας αγώνα του, έχοντας γνωρίσει τρεις ήττες (Ζενίτ, Μακάμπι, Αναντόλου) και έχοντας νικήσει τη Βαλένθια και τη Ζαλγκίρις.

Η σταθερότητα του θετικού αγωνιστικού προσώπου που έχει δείξει στους λιγότερους, προηγούμενους αγώνες του, συνεχίζει να είναι το πρώτο ζητούμενο από τον Λιθουανό τεχνικό, Κεστούτις Κεμζούρα και τους παίκτες του.

«Παίζουμε καλύτερα, αλλά θέλαμε να έχουμε δύο νίκες την προηγούμενη εβδομάδα. Απέναντι στην Αρμάνι πρέπει να βγάλουμε ποιότητα και συγκέντρωση για σαράντα λεπτά και όχι μόνο για ένα διάστημα του αγώνα». Η Αρμάνι παίζει καλό μπάσκετ και έχει παίκτες με ποιότητα, όπως ο Ροντρίγκεθ, ο Σκόλα, ο Μίτσοφ και ο Νέντοβιτς».

Η εμφάνιση με αντίπαλο την Μπάγερν, στο Μόναχο, ήταν απογοητευτική, ενώ η απόδοση του Ολυμπιακού κόντρα στην έδρα της Αλμπα Βερολίνου, δύο ημέρες αργότερα, μπορεί να λειτουργήσει κάλλιστα, ως «πυξίδα» για τον σημερινό αγώνα, αν και η Αρμάνι έχει δεδομένη ποιότητα στο παρκέ και έμπειρο προπονητή στη φετινή διοργάνωση.

Ο Μεσίνα εντόπισε το δυνατό σημείο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού για να επικεντρώσει και τον αμυντικό στόχο της Αρμάνι. «Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη σύνθεση της Ευρωλίγκας, στις θέσεις κάτω από το καλάθι με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Ρούμπιτ. Το πικ εν ρολ παιχνίδι τους είναι σε υψηλότατο επίπεδο, από τους Σπανούλη και Ρότσεστι. Συνεπώς, η άμυνα κοντά στο καλάθι θα έχει μεγάλη σημασία, ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε το παιχνίδι».

Στο ΣΕΦ επιστρέφει ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, ύστερα από 14 χρόνια συνεργασίας, ο Ελληνας τζένεραλ μάνατζερ της Αρμάνι, Χρήστος Σταυρόπουλος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή