Φιλοξενία μετά… ξυλοδαρμού

Φιλοξενία μετά… ξυλοδαρμού

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερο σπίτι των Ελλήνων ήθελαν να μετατρέψουν την Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι, κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής των Ελπίδων πριν από τη ρεβάνς για τα μπαράζ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και το πέτυχαν με το παραπάνω… Ωστόσο, μία ώρα μακριά απ’ την Πόλη, στο Κοτσαέλι, τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα, η ατμόσφαιρα θύμιζε… ηφαίστειο. Οι Τούρκοι φίλαθλοι ήταν από νωρίς στο… πόδι, φωνάζοντας και τραγουδώντας σε «πολεμικούς ρυθμούς». Φανατισμός, αλλά τίποτα παραπάνω…

Ομως, στον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα, οι Ελληνες διεθνείς δεν άντεξαν και έβγαλαν στην επιφάνεια ένα επεισόδιο που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Αποκάλυψαν πως πριν από τον αγώνα, πέντε Τούρκοι ποδοσφαιριστές, μερικοί από τους οποίους ήταν στην ενδεκάδα, επιτέθηκαν στον Στάθη Ταυλαρίδη!

Ολα ξεκίνησαν μετά το τέλος της προθέρμανσης. Ενώ οι παίκτες είχαν αποσυρθεί στα αποδυτήρια, ο Ταυλαρίδης που είχε αποκλειστεί από την αποστολή λόγω τραυματισμού, περπατούσε προς την καταπακτή, ντυμένος με πολιτικά. Εκεί, δέχτηκε επίθεση (με κλοτσιές και γροθιές) από Τούρκους ποδοσφαιριστές, παρουσία αστυνομικών, που απλώς παρακολουθούσαν! Ο νεαρός άσος της Αρσεναλ έπεσε κάτω, φώναξε βοήθεια και χρειάστηκε να βγουν οι συμπαίκτες του αποδυτήρια για να… γλιτώσει.

Είναι αξιοσημείωτο πως η ΕΠΟ προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός. Αρχικώς, πιέστηκε ο παίκτης να μην προβεί σε δηλώσεις. Ομως, χθες, οπότε και μίλησε σε πρακτορείο του Ιντερνετ, είπε πως δέχθηκε… φραστική επίθεση. Κάτι που υποστήριξε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βασίλης Γκαγκάτσης με δηλώσεις του στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ». Η κίνηση της ΕΠΟ έχει εξήγηση, καθώς αύριο το προεδρείο της θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα υπογράψει με την τουρκική ομοσπονδία την απόφαση για την υποβολή κοινής υποψηφιότητας για τη συνδιοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι υπεύθυνοι ζήτησαν απ’ τον Ταυλαρίδη να κατονομάσει τους παίκτες που του επιτέθηκαν. Ο ποδοσφαιριστής, όμως, δεν θυμόταν τους δράστες…

Ολα αυτά, πάντως, δεν μείωσαν τη χαρά της πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2002, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 28 Μαΐου του 2002 στα γήπεδα μίας εκ των οκτώ χωρών που έχουν περάσει -Ελλάδα, Τσεχία, Βέλγιο, Αγγλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία ή Ρουμανία, Ελβετία ή Ουκρανία. Η χώρα μας, πάντως, αναμένεται να μη διεκδικήσει τη διοργάνωση.

Ετρεχαν και πάλευαν ακατάπαυστα, έβαζαν τα πόδια τους στη φωτιά, αν και γνώριζαν την κακή προαίρεση των αντιπάλων τους, που υπέστησαν πλήγμα στον ετσιθελισμό τους. Και στο τέλος πανηγύρισαν έξαλλα τη γλυκιά ήττα, που τους σφράγιζε το διαβατήριο της πρόκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή