Εμπλέκει ξανά την Ξάνθη με ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Εμπλέκει ξανά την Ξάνθη με ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικές εβδομάδες, μετά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στα «Πηγάδια», οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν λόγο για «σύνδεση» της ομάδας της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ.

Χθες το τηλεοπτικό κανάλι One, το οποίο ανήκει στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, σε ρεπορτάζ του παρουσίασε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων RFA στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννης Καλπαζίδης, έχει αγοράσει έναντι 10 εκατ. ευρώ τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης στις οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται το προπονητικό της κέντρο, αλλά και το ξενοδοχείο που υπάρχει σε αυτό.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η RFA συνδέεται με όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, καθώς μέσω αυτής έχει γίνει η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, της Σουρωτής και της PARALOT, ενώ –όπως παρουσίασε το ρεπορτάζ του One Channel– το 2018 η συγκεκριμένη εταιρεία αγόρασε την εταιρεία Vialand της οποίας μεγάλο μέρος ανήκε στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστο Πανόπουλο, και ήταν αυτή που είχε υπό την κατοχή της τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ (προπονητικό κέντρο κ.λπ.).

Για να τονίσει ακόμη περισσότερο τη σχέση των δύο ΠΑΕ, ΠΑΟΚ και Ξάνθης, στο ρεπορτάζ παρουσιάστηκαν έγγραφα που έδειχναν ότι οι κύριοι Πιαλόγλου και Χαλαβαζής συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στις δύο εταιρείες (Ξάνθη και Vialand).

Εφόσον αυτά που καταγγέλλει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ισχύουν και αποδειχθούν και στην ΕΕΑ, η οποία πλέον καλείται να επιληφθεί του θέματος, θα πρόκειται για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας για διπλή ιδιοκτησία ΠΑΕ από τον ίδιο ιδιοκτήτη, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υποβιβασμό ή αποκλεισμό από τα πρωταθλήματα.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, μεταξύ άλλων τόνισε: «Το Σάββατο πρόκειται να διεξαχθεί ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη. Δεν ξέρω μετά από αυτά τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατά πόσον είναι εφικτό να διεξαχθεί ο συγκεκριμένος αγώνας. Θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι αρμόδιες αρχές για να ελέγξουν αυτά τα στοιχεία».

ΠΑΟΚ: Kαμία σχέση με την Ξάνθη

Για γελοιότητες και παραμύθια κάνει λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην απάντησή της στους ισχυρισμούς ανθρώπων του Ολυμπιακού περί εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, που υποδέχεται την ερχόμενη αγωνιστική στην Τούμπα και η οποία εξέδωσε κι αυτή ανακοίνωση.

Στην απαντητική ανακοίνωσή της, η διοίκηση του πρωταθλητή προαναγγέλλει δικαστική αντιπαράθεση: «Οι γελοιότητες και τα παραμύθια του ΟΣΦΠ και των συν αυτώ παρατρεχάμενων συνεχίζονται. Νέο αφήγημα ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης(!!!). Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για να τελειώνει αυτό το παραμύθι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη, όπως επίσης και κανένα συγγενικό του πρόσωπο.

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες που σπιλώνουν πρόσωπα, συνειδήσεις και ομάδες. Περιμένουμε λογικά την αυτόματη υιοθέτηση του παραμυθιού από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού και τις “αυθόρμητες” ενέργειές του προς τη διαλεύκανση του ζητήματος που καταγγέλλει –ω εκ του θαύματος– ο Ολυμπιακός».

Η ΠΑΕ Ξάνθη τόνισε λίγο αργότερα: «Με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε από το κανάλι One Channel και που αναφέρεται στους επιχειρηματίες κ. Χρήστο Πανόπουλο και κ. Πολυχρόνη Συγγελίδη “μεγαλομετόχους”, ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο., οι τελευταίοι θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξουν το όνομά τους όπως κι αυτό των εταιρειών τους».

Πιο σκληρή απάντηση έδωσε ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, με τον προσφιλή του τρόπο, δηλαδή με μια δηκτική ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Ιnstagram. Σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έκανε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

• Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕA στηλίτευσε την άρνηση του Ολυμπιακού να μη διαπιστεύσει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή