«Διαπιστευμένοι επιτέθηκαν απρόκλητα»

«Διαπιστευμένοι επιτέθηκαν απρόκλητα»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έργω και λόγω εξύβριση των μελών της αποστολής του ΠΑΟΚ από άτομα που είχαν διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού και βρίσκονταν στον διάδρομο που οδηγεί στα αποδυτήρια του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έξω από την αίθουσα Τύπου του γηπέδου, κάνει λόγο η έκθεση της Αστυνομίας αναφερόμενη σε όσα συνέβησαν στον κυριακάτικο αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ. Στην έκθεση αναφέρεται ότι, κατά παράβαση της απόφασης της Αστυνομίας, η πόρτα από την οποία έπρεπε να περάσουν τα πούλμαν με τις αποστολές των δύο ομάδων ήταν κλειστή, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων αλλά και οι συνοδοί τους να προσεγγίσουν τα αποδυτήρια πεζή.

Επίσης, σημειώνει ότι υπήρξαν συμπλοκές των διαπιστευμένων από τον Ολυμπιακό με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Ειδικότερα η έκθεση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής: «Τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητικών αποστολών κατά την άφιξή τους στο γήπεδο στάθμευσαν εκτός του περιφραγμένου διαδρόμου που οδηγεί προς την είσοδο του προθαλάμου των αποδυτηρίων των αθλητών, διότι η είσοδος προς τον διάδρομο είχε σφραγιστεί, κατά παράβαση της παραγράφου 6 της σχετικής απόφασής μας, με αποτέλεσμα αμφότερες οι αποστολές να κινηθούν πεζή προς τα αποδυτήρια. Είκοσι περίπου άτομα που βρίσκονταν σε σημείο του διαδρόμου έξω από τα γραφεία των δημοσιογράφων και έφεραν διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού εξύβρισαν λόγω και έργω την αποστολή του ΠΑΟΚ, από την πλευρά της οποίας υπήρξε ρίψη πλαστικού φιαλιδίου νερού προς τους διαπιστευμένους. Κατόπιν αυτοί οι διαπιστευμένοι επιτέθηκαν απρόκλητα με ρίψεις αντικειμένων (κάδοι σκουπιδιών, πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά αντικείμενα) στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί για την προστασία της αποστολής του ΠΑΟΚ, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και ενώ οι αποστολές κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια, άτομα με διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη φυσούνα, χωρίς η διέλευσή τους από εκεί να προβλέπεται από τις διαπιστεύσεις τους. Με παρέμβαση της Αστυνομίας τα εν λόγω άτομα απομακρύνθηκαν. Πριν από την έναρξη του αγώνα, άγνωστοι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας προέβησαν στη χρήση 200 πυρσών και κροτίδων, με αποτέλεσμα τη δεκάλεπτη καθυστέρηση έναρξης του αγώνα. Δεν έλαβε χώρα, ούτε αναφέρθηκε τραυματισμός μέλους της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας».  

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν σε απολογία από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όταν και θα υπάρξει μια πρώτη βάσιμη εκτίμηση για το ύψος της ποινής σε περίπτωση τιμωρίας. Σε όσα περιλαμβάνονται στην έκθεση της Αστυνομίας θα προστεθούν και τυχόν αναφορές του παρατηρητή αγώνα και στο φύλλο αγώνα. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κληθεί να απολογηθεί βάσει του άρθρου 15, 4β του ΠΚ, που προϋποθέτει είτε σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε βιαιοπραγία κατά προσώπων, μπορεί να επιβληθεί η ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT